Op televisie: Onderzoek naar geweld tegen politie in Leiden

Justitie looft beloning uit voor tips die leiden tot aanhoudingen

Leiden, 28-05-2008 o De politie vestigt de aandacht op de uitzending van het opsporingsprogramma Team West van RTV-West. In deze uitzending van woensdagavond 28 mei wordt aandacht besteed aan een onderzoek naar het geweld tegen agenten tijdens de viering van oud op nieuw in de Sumatrastraat in Leiden. Zes agenten deden aangifte van poging tot zware mishandeling of openlijke geweldpleging.

De agenten werden maandagavond 31 december op de Sumatrastraat in Leiden in het nauw gedreven en bekogeld met zwaar vuurwerk, glas en stenen door een grote groep jongeren. Drie agenten waren daar op verzoek van een bewoner, bij wie een raam door een steen of vuurwerk was vernield. Toen de agenten, verschenen richtte de groep zich tegen hen. De agenten waren genoodzaakt zich in de woning te verschansen en assistentie in te roepen van collegas. Drie agenten die ter assistentie verschenen werden onthaald op een steen- en glasregen en zwaar vuurwerk, dat gericht op hen geschoten werd. Door de luchtdruk van een vuurwerkbom werden ze de hal van de woning ingeblazen en door gebroken glas geraakt. Gevreesd werd voor gehoorschade. Zij hebben zich daarvoor onder doktersbehandeling moeten stellen. Ook de woning raakte beschadigd.

Justitie heeft in dit onderzoek een beloning uitgeloofd van 2.500,-- euro aan degene die inlichtingen of aanwijzingen verschaft, die leiden tot het bekend worden van de dader(s). Het politieonderzoek in deze zaak heeft wel tot een aantal aanhoudingen geleid, maar nog niet tot de aanhouding van alle vermoedelijke daders. Justitie en Politie hopen nu met deze nieuwe impuls informatie te krijgen van mensen die iets kunnen vertellen over de daders of andere informatie die kan leiden tot de aanhouding van de daders. Zij worden uitgenodigd contact op te nemen met de recherche Leiden Voorschoten via het telefoonnummer 0900-8844.

De uitzending van het opsporingsprogramma Team West van RTV-West is via de televisie te zien woensdagavond 28 mei. De uitzending of gemiste uitzending is ook te zien op internet via www.rtv-west.nl