Op televisie: Onderzoek naar zware mishandeling Nieuwkoop

Nieuwkoop, 28-05-2008 o De politie vestigt de aandacht op de uitzending van het opsporingsprogramma Team West van RTV-West van woensdagavond 28 mei. In die uitzending komt een onderzoek naar een zware mishandeling aan de orde. Deze mishandeling vond plaats in de vroege zondagmorgen van 17 februari 2008 in/bij de leegstaande Maranatha school aan de Achterweg. De politie is op zoek naar de daders van dit misdrijf.

Vier jongens uit Nieuwkoop van 17 tot 19 jaar werden daar door twee ongeveer 18 jarige jongens mishandeld. De vier hingen daar rond en werden door de twee beschuldigd van vernielingen. Het mishandelen bestond uit vuistslagen en trappen op ondermeer het hoofd. Eén van de slachtoffers raakte daardoor enige tijd buiten kennis. Bij hem werd een zware hersenschudding en kneuzing van schouder en nek geconstateerd.

Het politieonderzoek in deze zaak heeft tot dusverre nog niet geleid tot de aanhouding van de daders. Wel heeft de politie voor het onderzoek bruikbare informatie maar hoopt door de uitzending op meer informatie. Mensen die denken iets te kunnen zeggen over de daders of andere informatie hebben die kan leiden tot aanhouding van de daders, worden uitgenodigd contact op te nemen met de politie in Nieuwkoop via 0900-8844. Mensen die hun informatie wel kwijt willen maar dat liever anoniem doen kunnen bellen naar MeldMisdaadAnoniem via 0800-7000.

De uitzending van het opsporingsprogramma Team West van RTV-West is via de televisie te zien woensdagavond 28 mei. De uitzending of gemiste uitzending is ook te zien op internet via www.rtv-west.nl.