Gemeente Dordrecht


Persbericht

Dordrecht, een stad om mooi te houden
Zomer(goed) in aantocht

Het zomergoed is straks weer overal in Dordrecht te zien. Nog geen anderhalve maand geleden stonden de narcissen, krokussen en viooltjes er prachtig bij in de plantenbakken en -vakken van de gemeente. Maar door aanhoudende warmte en droogte kwijnen deze plantjes snel weg en ook de luis deed nog even zijn best. Gelukkig houdt het zomergoed juist weer van warmte en droogte, dus hoeft de Dordtse bloemenliefhebber niet lang te treuren. De plantjes staan in bloei als ze geplant worden, dus het resultaat is gelijk te zien.

In alle wijken is de gemeente nu druk bezig om Dordrecht weer op kleur te krijgen. Zoals elk jaar plant de gemeente diverse soorten zomergoed. In de maand mei plant de gemeente maar liefst tachtigduizend stuks in diverse bloembakken en vakken. De zogenaamde opfleurvakken worden al sinds jaren thematisch aangeplant. Dit jaar worden de opfleurvakken beplant met de kleuren van de Chinese vlag, omdat de Olympische Spelen binnenkort daar starten.

Olympische Spelen
De Chinese vlag is rood met vier gele sterren. De kleur rood wordt met rode begonia's verkregen en de sterren met gele afrikanen. De opfleurvakken zijn in elke wijk te vinden, zoals aan de Nassauweg, Reeweg-Zuid, Chico Mendesring, Vijverlaan en Goudesteijn. Andere vakken worden vol geplant met bijvoorbeeld canna's, petunia's, begonia's en portulaca's.

Ook de piramides met geraniums worden weer door heel de stad neergezet, de hangende manden op het Scheffersplein hangen alweer volop te bloeien en binnenkort staat langs diverse wegen en straten het vlinderbloemenmengsel weer te schitteren. De gemeente zorgt na het planten ook voor onderhoud, zoals onkruidvrij houden, water geven en bemesten.

Nog even blijven
Wij hebben vroeg in het voorjaar kunnen genieten van de vele narcissen en krokussen op de gazons. Nu geeft het uitgebloeide gewas even een troosteloze aanblik, maar dit is noodzakelijk omdat de bollen weer reserves moeten aanmaken voor volgend voorjaar. Vandaar dat het gewas nog even moet blijven staan.




Gemeente Dordrecht