Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 mei 2008

Bestuurder scootmobiel gewond bij aanrijding

Rijssen

Een 65-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Rijssen raakte dinsdagmiddag 27 mei gewond toen hij tegen een geparkeerde auto aanreed.

Dinsdagmiddag 27 mei werd om ongeveer 13.50 uur een aanrijding gemeld op de Diekjansweg in Rijssen. Bleek dat een bestuurder van een scootmobiel om nog onduidelijke reden tegen een geparkeerde auto was aangereden van een 39-jarige bewoner van de Diekjansweg.

De bestuurder van de scootmobiel, een 65-jarige man uit Rijssen, is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. (08-066890)

Aangehouden na poging diefstal uit auto

Enschede

Een 37-jarige Enschedeër is dinsdagmiddag 27 mei aangehouden omdat was gezien dat hij had gepoogd spullen te stelen uit een auto aan de Marktstraat in Enschede.

Dinsdagmiddag om ongeveer 13.30 uur werd door de bestuurder van een bestelbus gemeld dat hij een man had overlopen die geprobeerd had spullen uit zijn auto te stelen. Hij had gezien dat de man zijn arm door een deels geopend raam naar binnen had gestoken om wat te pakken of probeerde het portier te openen. De auto stond geparkeerd aan de Marktstraat in Enschede, voor een winkel waar de bestuurder, een 30-jarige Enschedeër, aan het werk was.

De 30-jarige pakte de man vast en nam hem mee de winkel in. Op het moment dat de politie werd gebeld, zag de dader kans om zich los te rukken en weg te rennen. Aan de hand van het opgegeven signalement werd even later, om ongeveer 13.40 uur, in de omgeving van de Marktstraat een man aangetroffen die aan het signalement voldeed en die ook door de 30-jarige werd herkend als zijnde de dader.

Hierop is de aangetroffen man, een 37-jarige Enschedeër, aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar, nadat hij voor verder onderzoek in verzekering was gesteld, opgesloten. (08-066875)

Automobilist op herhaling, wederom hoog promillage

Westerhaar

Een 28-jarige man uit Westerhaar is dinsdagmiddag 27 mei aangehouden terwijl hij met een veel te hoog promillage, ruim 2 promille, achter het stuur van een auto zat. Op 15 mei jl. werd hij ook aangehouden, toen met 3 promille.

Surveillerende politiemensen zagen dinsdagmiddag 27 mei om ongeveer 14.05 uur op de Hoofdweg in Westerhaar een automobilist rijden waarvan ze wisten dat deze reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De automobilist, een 28-jarige man uit Westerhaar, werd aan de kant gezet en alcoholgebruik bleek. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2,1 promille uit.

De auto werd in beslaggenomen, mede omdat hij in korte tijd opnieuw werd aangehouden met een hoog promillage, op 15 mei jl. was dat 3 promille. Ook deze keer reed hij, net als op 15 mei, in een auto terwijl hem zijn rijbevoegdheid is ontzegd. Opnieuw worden de nodige processen-verbaal tegen hem opgemaakt. (08-066902)

Grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen

Overdinkel

In een woning in Overdinkel werd dinsdag 27 mei een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen, waaronder ruim 5000 kant en klare joints. Twee personen zijn aangehouden.

Naar aanleiding van een onderzoek brachten politiemensen dinsdagmiddag 27 mei een bezoek aan een woning aan de Kerkhofweg in Overdinkel. Het vermoeden bestond dat in de woning een hennepplantage aanwezig zou zijn. De 60-jarige bewoonster deed de deur open en haar werd medegedeeld waar de politiemensen voor kwamen. Bij onderzoek in de woning werd geen plantage aangetroffen maar op een van de slaapkamers werd in een aantal tonnen en tassen, een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

In totaal werden ruim 5000 kant en klare joints, ongeveer 24 kilo weed en ongeveer 16 kilo hasj gevonden en inbeslaggenomen. De 60-jarige bewoonster en een eveneens 60-jarige man, afkomstig uit Enschede, die ook in de woning aanwezig was, zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de loop van dinsdagavond de 27e mei zijn beiden voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-063086)

Bekeuring van 250 euro voor het beledigen van politiemensen

Almelo

Een 19-jarige man uit Hellendoorn heeft dinsdagmiddag 27 mei een bekeuring gekregen van 250 euro omdat hij het nodig vond, politiemensen die hem aanspraken op het feit dat hij geen helm droeg, te beledigen.

Dinsdagmiddag 27 mei om ongeveer 14.40 uur zagen surveillerende politiemensen dat een bijrijder van een bromfiets die over de Parallelweg in Almelo reed, geen helm droeg. De bromfiets werd aan de kant gezet en de bijrijder, een 19-jarige man uit Hellendoorn, werd aangesproken op het feit dat hij geen helm droeg. De man begon zich direct erg recalcitrant te gedragen en toen hem daarna om een identiteitsbewijs werd gevraagd begon hij de politiemensen uit te schelden en te beledigen.

Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na overleg met justitie werd bepaald dat hem een dagvaarding werd uitgereikt. Wanneer hij voor 10 juni a.s. de bekeuring van 250 euro betaald, hoeft hij zich op 28 juli niet bij de rechtbank te verantwoorden voor zijn gedrag. (08-066010)

Man aangehouden na mishandeling

Enschede

Een 37-jarige Enschedeër is dinsdagmiddag 27 mei aangehouden omdat hij op de Ereboog in Enschede iemand had mishandeld. Omdat hij veelpleger is, is hij in verzekering gesteld. Hierbij werden de politiemensen bedreigd en beledigd.

Dinsdagmiddag 27 mei om ongeveer 14.30 uur werd gemeld dat op De Ereboog in Enschede iemand was mishandeld. Bleek dat een 22-jarige man uit het Duitse Ahaus, die zijn auto had geparkeerd op de Ereboog, door een bewoner was geslagen. De 22-jarige wilde samen met een vriend, 21 jaar en ook uit Ahaus, in zijn auto stappen en wegrijden. Op dat moment verscheen de bewoner en deze riep dat hij niet wilde hebben dat daar geparkeerd werd. Hierbij sloeg hij de 22-jarige in zijn gezicht. Samen met zijn vriend is deze laatste ingestapt en heeft de politie gebeld.

Toen de politiemensen terplaatse kwamen was de bewoner, een 37-jarige Enschedeër, ook nog aanwezig en hij werd op aanwijzen van de 22-jarige, die vertelde aangifte te willen doen, aangehouden.

Aan het bureau bleek dat de 37-jarige als veelpleger te boek staat en hij is na overleg met justitie in verzekering gesteld. Hij zal worden voorgeleid en proces-verbaal wordt opgemaakt. Aan het bureau vond de man het bovendien nodig de politiemensen met de dood te bedreigen en te beledigen. Dit zal in het proces-verbaal worden meegenomen. (08-066928)

Hennepkwekerij aangetroffen

Enschede

In een woning aan de Amstelstraat in Enschede is dinsdagavond 27 mei een hennepkwekerij ontdekt. De 20-jarige bewoner is aangehouden.

Omdat het vermoeden bestond dat in een woning aan de Amstelstraat in Enschede een hennepkwekerij aanwezig zou zijn, werd dinsdagavond 27 mei een onderzoek ingesteld. Op aanbellen werd niet opengedaan en met behulp van personeel van de woningbouwvereniging werd de voordeur geopend.

In de woning werd in een van de slaapkamers, een in volle bloei zijnde plantage met ongeveer 120 planten aangetroffen en in een tweede slaapkamer een plantage die net geoogst was. In een derde slaapkamer lag een man in bed, die of sliep of zich slapende hield. Hij, een 20-jarige Enschedeër en bewoner - huurder van de woning, werd wakker gemaakt en aangehouden. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten.

Tevens werd geconstateerd dat er elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt en hiervan zal aangifte worden gedaan. De plantage wordt geruimd en in overleg met de officier van justitie zullen alle planten en materialen worden vernietigd. (08-067107)

Jongen aangehouden met 21 bolletjes harddrugs

Hengelo

Een 17-jarige jongen uit Hengelo is dinsdagavond 27 mei aangehouden omdat hij 21 bolletjes harddrugs, vermoedelijk amfetamine, in zijn bezit had.

Surveillerende politiemensen zagen dinsdagavond 27 mei om ongeveer 22.50 uur op de Deurningerstraat in Hengelo een jongen fietsen die geen licht aan had op zijn fiets. Hiervoor werd hij aan de kant gezet en gezien werd dat de jongen, een 17-jarige Hengeloër, op het moment dat de politiemensen uitstapten iets weggooide.

In het gras naast de weg werden twee zakjes met daarin 21 witte bolletjes, volgens de jongen amfetamines, aangetroffen. De zakjes met inhoud werden in beslag genomen en de 17-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten. (08-067165)

tel.: 053-4555588


---- --