Persberichten Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht, 28-05-2008

Proletarisch winkelen

UTRECHT De politie heeft dinsdagochtend 27 mei een 72-jarige vrouw Utrecht aangehouden omdat zij een aantal goederen probeerde te stelen.

Omstreeks 11.15 uur rekende de vrouw in een winkel aan de Roelantdreef een aantal artikelen af bij de kassa. De beveiliging zag echter dat zij meer artikelen had maar deze niet afrekende en schakelde de politie in. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Dinsdag 27 mei in de late middag heeft de politie twee mannen aangehouden die aan het inbreken waren in een pand aan de Molenpolder. Na een melding van een getuige rond 17.45 uur kwamen agenten ter plaatse en hielden de inbrekers, een 39-jarige man uit Arnhem en een 46-jarige man uit Zandfoort, aan.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdag 27 mei een snelheidscontrole uitgevoerd op de Briljantlaan. Door middel van radarapparatuur werden tussen 19.15 uur en 21.00 uur 748 voertuigen gemeten. Op de Briljantlaan geldt een maximale snelheid van 50 km/u. De politie heeft 46 overtreders gemeten, waarbij 77 km/u de hoogst gemeten snelheid was.

Geweldpleging

UTRECHT Een man is dinsdagavond aangehouden omdat hij met zijn landbouwvoertuig letsel toebracht aan toevallige voorbijgangers.

Op 27 mei reden een man en een vrouw op een scooter omstreeks 19.50 uur over de Heykoperkade. Zij zagen het landbouwvoertuig aankomen en besloten deze de ruimte te geven om te passeren. De bestuurder van het landbouwvoertuig, een 53-jarige man uit De Meern, zag het tweetal op de scooter en reed vervolgens bewust op hun in. Hij zei dat het tweetal van zijn brugaf moest gaan. Toen de bestuurder van de scooter er iets van zei, gaf de bestuurder van het landbouwvoertuig gas en reed de scooter van de weg. Hierbij liep de vrouw op de scooter letsel aan haar been op. De bestuurder van het landbouwvoertuig is hierna gewoon weggereden.

De politie kon de man later op de avond aanhouden en insluiten voor verder verhoor.

Fietsendief gepakt

UTRECHT Dankzij het cameratoezicht op het Stationplein is een dinsdagavond rond 20.30 uur een man aangehouden die een fiets probeerde te stelen.

Op de beelden was te zien hoe een 42-jarige man uit Den Bosch probeerde met een steen het slot van een fiets te forceren. Snel werd de politie ingeschakeld en kon de man worden aangehouden.

Tasjesdief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 27 mei op woensdag 28 mei een man aangehouden die met geweld een tasje had gestolen van een vrouw uit Utrecht. De vrouw had het kenteken van de auto opgeschreven waarin de tasjesdief reed en gaf deze door aan de politie. De politie trok het kenteken na en deze bleek te zijn van een 27-jarige man uit Utrecht. Een agent reed naar de wijk Overvecht waar de verdachte zou wonen. Al na vijf minuten arriveerde de verdachte en kon hij worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens een alcoholcontrole op de Haarrijnse Rading is een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Omstreeks 1.30 uur werd de man gevraagd te blazen. Omdat het resultaat van de blaastest een F (fail) was, is de man meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Toen bleek dat het resultaat van de ademanalyse 700 ug/l bedroeg is het rijbewijs van de 33-jarige man uit Utrecht ingenomen. Ook werd er een proces-verbaal tegen de alcomobilist opgemaakt.