Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (19) opgepakt na tasjesroof

Publicatiedatum: 28-5-2008 11:25:29

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagochtend een negentienjarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt na een tasjesroof op het Kerkplein. De man zou rond kwart over zeven er met de handtas van een 57-jarige Arnhemse vandoor zijn gegaan. Het slachtoffer zette al hulproepend de achtervolging in. In zijn vlucht drukte de tasjesdief zijn buit in handen van een passant en verdween uit het zicht. Nadat het slachtoffer zich bij de politie had gemeld zagen agenten even later op de Oude Klarendalseweg de negentienjarige jongen lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De jongen is voor onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft haar bezit inmiddels weer terug.
(08-073481)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Insluiper op de foto gezet door getuige, verdachte opgepakt
Publicatiedatum: 28-5-2008 11:25:00

ARNHEM - Dankzij een getuige, die een insluiper op de foto had gezet, kon de Arnhemse politie dinsdagochtend al snel een verdachte aanhouden. De getuige had rond acht uur op het Westeinde een man over daken zien lopen en vervolgens via een opstaand raam een van de woningen binnen zien gaan. Toen de insluiper er even later weer uit kwam zette de getuige de man op de foto en waarschuwde de politie. Die kon daarop even later op de Singelstraat een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats inrekenen. De man heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd maar zit nog vast voor verder onderzoek. Een deel van de buit, waaronder een laptop en sieraden, is al weer teruggevonden.
(08-073550)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburgse mishandeld, Didamsen opgepakt

Publicatiedatum: 28-5-2008 11:24:20

DOESBURG - Twee vrouwen van 19 en 21 jaar uit Didam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie aangehouden nadat ze eerder een 18-jarige Doesburgse zouden hebben mishandeld. Het slachtoffer had daarbij verwondingen opgelopen. De drie bleken bekenden van elkaar en zouden elkaar dinsdagavond in Emmerich op straat zijn tegengekomen. Een eerder conflict zou daarbij zijn opgelaaid waarbij de Didamse vrouwen het slachtoffer klappen zouden hebben gegeven. Het slachtoffer, dat geblesseerd was door een gebroken voet die ze eerder had opgelopen, had zich naar eigen zeggen niet kunnen verweren en zou op de grond zijn gevallen, waarna ze buiten westen raakte. Toen ze wakker werd merkte ze dat de Didamsen bezig waren haar haar af te knippen. Toch zag ze kans weg te komen. Eenmaal thuis werd de politie gewaarschuwd. Die hield later die nacht de beide Didamsen thuis aan. De vrouwen zijn voor onderzoek ingesloten. De aanleiding tot de ruzie tussen de vrouwen moet worden gezocht in de relatiesfeer, aldus de politie.
(08-074006)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na diefstal en bedreiging
Publicatiedatum: 28-5-2008 11:23:39

ARNHEM - Een 32-jarige Arnhemmer is dinsdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van een diefstal vanaf een bouwplaats op de Prinsenhof in zijn woonplaats. De man zou daarbij ook de aangever hebben bedreigd met geweld. Een medewerker van een aannemingsbedrijf ontdekte rond half tien dat er spullen werden vermist uit onder meer een bedrijfsauto en een schafkeet. Toen de man op zoek ging trof hij een getuige die iemand op het bouwterrein had zien lopen. Op de Van Oldenbarneveldtstraat zag hij de 32-jarige Arnhemmer lopen die aan het signalement voldeed. Bovendien droeg hij een laptop bij zich die door de medewerker werd herkend. Toen de medewerker de man aansprak zou die hem gedreigd hebben neer te steken met een mes. Daarop ontstond een worsteling tussen beide mannen. Inmiddels gewaarschuwde agenten hielden de Arnhemmer aan. De man is voor onderzoek ingesloten. (08-073588)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stegenaar aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 28-5-2008 11:23:06

DOESBURG - De politie in Doesburg heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 52-jarige man uit De Steeg aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit in Doesburg. Een 23-jarige Doesburger waarschuwde rond half drie de politie nadat de ruit van zijn woning zou zijn vernield. Volgens zijn zeggen zou zijn schoonvader hieraan debet zijn geweest. Die bleek nog binnen te zitten. Uit het relaas van betrokkenen bleek de Stegenaar het kennelijk niet eens te zijn met het huwelijk tussen zijn dochter en de Doesburger. Daarvoor zou hij ook bedreigingen hebben geuit in de richting van zijn schoonzoon. De Stegenaar is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Door de Doesburger is aangifte gedaan.
(08-074023)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete voor Oosterbeekse na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-5-2008 11:21:12

ARNHEM - Een negentienjarig meisje uit Oosterbeek heeft dinsdag een boete van 150 euro gekregen in verband met winkeldiefstal in Arnhem. Het meisje werd door een beveiliger in een warenhuis aan het Johnny van Doornplein in de kraag gevat nadat ze sieraden ter waarde van 39,40 euro zou hebben gestolen. De Oosterbeekse werd aan de politie overgedragen aan de politie en bekende de diefstal. De buit moest terug naar de zaak. Het meisje kreeg een boete opgelegd, waarna ze is vrijgelaten.
(08-073868)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zutphenaar raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 28-5-2008 11:20:40

ELLECOM - Een 24-jarige motorrijder uit Zutphen is dinsdagmiddag in Ellecom zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een snelheidsovertreding. De man trok rond half een de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid over de Ellecomsedijk reed. De agenten waren daar bezig met een controle met de Lasergun. De Zutphenaar werd betrapt met een snelheid van 145 km/u (na correctie). Dat is 65 km/u harder dan daar is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn motor laten staan. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(08-073803)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---