Politie Drenthe

Woensdag

Hoogeveen, 28-05-2008

Met gestolen brommobiel over de kop

HOOGEVEEN/PESSE In de nacht van dinsdag op woensdag trof de politie, na een melding van een vrachtwagenchauffeur, op de kruising van de Toldijk met de Middenveldweg in Hoogeveen een over de kop geslagen brommobiel aan. Bij het zwaar beschadigde voertuig was niemand meer aanwezig. Nader onderzoek leerde dat het voertuig waarschijnlijk een paar uur eerder gestolen was bij een woning aan de Hendrik Reindersweg in Pesse. De politie stelt een ander onderzoek in. De eigenaar deed aangifte. (08-140151)

Aanrijding met gewonde

NORG Op de Donderseweg in Norg botsten dinsdagmorgen twee autos frontaal op elkaar. Daarbij raakte een 43 jarige man uit Norg gewond. Hij bestuurde één van de autos en kwam door de botsing bekneld te zitten. Nadat de brandweer hem uit de auto had gehaald is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De aanrijding gebeurde vlak na een flauwe bocht in de weg. Een 27 jarige man uit Hoogeveen botste net voorbij deze bocht op de hem tegemoetkomende auto van de inwoner van Norg. Deze reed gedeeltelijk op de verkeerde weghelft. Op de weg aangetroffen sporen bevestigden dit. (08-139972)

Bromfietser botst op auto

HOOGEVEEN Bij een aanrijding op de Europaweg in Hoogeveen raakte dinsdagmiddag een 25 jarige bromfietser uit die plaats gewond. De bromfietser kwam op het fietspad langs deze weg in botsing met een 66 jarige automobilist uit Hoogeveen die vanuit een uitrit het fietspad overstak om de Europaweg op te rijden. De bestuurder had de bromfiets niet zien anderen. Bovendien hoorde de bromfietser niet op het verplichte fietspad te rijden maar op de rijbaan. De bromfietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (08-140051)

Bromfietser gewond

ASSEN Op de secundaire weg naast de Graswijk in Assen raakte dinsdagavond een 17 jarige bromfietser uit die plaats gewond. Hij kwam in botsing met een kerende personenauto bestuurd door een 67 jarige man uit Assen. Nadat hij de auto had geraakt botste de bromfietser tegen een boom. Hij raakte licht gewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De kerende automobilist had de tegemoetkomende bromfietser niet gezien. (08-140078)

Alcohol in het verkeer

HOLLANDSCHEVELD Op de Meerboomweg in Hollandscheveld hield de politie dinsdagavond een 44 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,65 promille). Nadat hij op het politiebureau had meegewerkt aan een ademanalyse en een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van één uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

ASSEN Op de Nijlandstraat in Assen controleerde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een automobilist waarbij meer zaken niet klopten. De man had gedronken (1,1 promille) en verder was zijn auto niet verzekerd, niet APK gekeurd en reed hij met een gladde band. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Met een rijverbod van vijf uur is hij later weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee inbraken aan dezelfde weg

ZUIDLAREN De politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken die in de nacht van maandag op dinsdag zijn gepleegd aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren. Bij één woning werd een vrijstaande garage opengebroken. Uit de auto die in deze garage stond werd navigatieapparatuur gestolen. Uit een andere woning werden een aantal tassen met inhoud, paspoorten en laptops gestolen. Ook nam men een sleutelbos mee en verdween vervolgens met de buiten geparkeerde auto. (08-139871/08-139890)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN In een winkel aan de Noorderstraat in Emmen is dinsdagmiddag een 80 jarige man uit die plaats betrapt bij het zonder te betalen meenemen van serviesgoed. Hij kreeg op het politiebureau een boete van 150,-. (08-139999)

MEPPEL Door een goed signalement en na een uitgebreide speurtocht van de politie is dinsdagmiddag in Meppel een 24 jarige man uit die plaats aangehouden. De man had bij een winkel aan de Brouwersdwarsstraat in Meppel een aantal T-shirts gestolen. Hij werd daarbij betrapt en ging er hardlopend vandoor. Personeel van de winkel ging nog op zoektocht in het centrum en zag de winkeldief in een auto stappen. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en trof de auto even later aan in de Rembrandtlaan in Meppel. De verdachte stapte net uit en had de gestolen T-shirts nog onder zijn jas. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (08-140087)

ASSEN In een winkel aan het koopmansplein in Assen zijn dinsdagmiddag drie meisjes betrapt die een aantal jassen zonder te betalen hadden meegenomen. Twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Assen werden door winkelpersoneel aangehouden. Het derde meisje kon ontkomen. De twee aangehouden meisjes zijn overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bekenden ze hun aandeel in deze diefstal. Ze zijn na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De identiteit van het derde meisje is bekend. Zij wordt op korte termijn aangehouden. (08-140093)

Aangehouden na bedreigingen

AALDEN Op het asielzoekerscentrum aan de Gelpenberg in Aalden hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 25 jarige asielzoeker uit Burundi aan. De man had onder invloed van alcohol en drugs na een wat schermutselingen, twee beveiligingsmedewerkers en een medebewoner van het centrum met de dood bedreigd. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (08-140147)

Huiselijk geweld

EMMEN De politie hield dinsdagavond een 39 jarige man uit Emmen aan op verdenking van het mishandelen van zijn ex-vrouw. De vrouw werd tijdens een bezoek aan haar ex geslagen en geschopt. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt via het protocol Huiselijk Geweld afgehandeld.

130,- boete voor bezit pepperspray

ASSEN In de rechtbank aan de Brinkstraat in Assen is dinsdagmiddag een 29 jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Tijdens de toegangscontrole vond een beveiligingsmedewerker een busje pepperspray in de tas van de vrouw. Op het politiebureau is van de vrouw een verklaring opgenomen. Ze kreeg van justitie ene boete van 130,-. De pepperspray is in beslag genomen. (08-140026)

Spreekuurlocatie politie in Beilen

BEILEN Vanaf vandaag, woensdag 28 mei, is er in Beilen weer een spreekuurlocatie van de politie. Na de verhuizing op 27 februari van de basiseenheid Midden-Drenthe/Hoogeveen Oost naar het bureau aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen was er in Beilen tijdelijk geen geschikte ruimte beschikbaar. Het oude politiebureau maakt plaats voor nieuwbouw. Tegen het gemeentehuis in Beilen is nu een kantoorunit geplaatst en geschikt gemaakt als publieks- en werkplek voor de politie. Dit kantoor is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Mensen kunnen hier terecht voor informatie of om iets te melden, voor het doen van aangifte en voor een gesprek met bijvoorbeeld de wijkagent. Om aangifte te doen en voor een gesprek met de wijkagent kan men vooraf via 0900-8844 een afspraak maken.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.