Politie Haaglanden

Persberichten 28 mei

Haaglanden, 28-05-2008

Verdachte vlucht duinen in
Den Haag Een oplettende getuige zag woensdag 28 mei rond 02.30 uur, dat vier mannen een motor probeerden te stelen. De agenten troffen een auto en een bestelbus aan met daarin in totaal vier mannen. De bestuurder van de bestelbus, ging er bij het zien van de politie snel vandoor. De agenten hielden de inzittenden van de personenauto aan. Na een korte achtervolging stopte de bestelbus op de Nieboerweg. Eén van de inzittenden kon direct worden aangehouden. De laatste verdachte spurtte het duingebied in maar werd in het duingebied al snel door een politiehond gevonden. In totaal hield de politie vier mannen aan in de leeftijd van 18 en 21 jaar in Amsterdam. De Amsterdammers zitten nog vast.

Zonder rijbewijs en zonder verzekering
Den Haag Een 62-jarige Hagenaar was woensdag 28 mei dubbel de klos. Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 05.45 uur op de Vaillantlaan. Nadat bleek dat zijn auto niet verzekerd en APK-gekeurd was, bleek dat de man zelf een rij-ontzegging had. Het was de tweede keer dat de man werd aangehouden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal en een waarschuwing dat de volgende keer zijn auto in beslag genomen zal worden.

Brutale dieven
Den Haag Een 14-jarige Hagenaar werd dinsdagavond 27 mei van zijn Ipod en mobiele telefoon beroofd door twee zeer brutale dieven. De jongen zat met een paar vrienden op bankje aan het Bleekveld. Toen er twee jongens aan kwamen lopen. Nadat één van de jongens de Hagenaar aansprak, nam hij plotseling de I-pod weg uit diens broekzak. Nadat de jongen ook nog de mobiele telefoon van het slachtoffer uit zijn handen griste en aan de gelaatspiercing van het slachtoffer trok, gingen de jongens er op een opoefiets vandoor in de richting van het Mercure-hotel. De daders waren een 16 à 17 jarige jongen met een donkerbruine huidskleur. De jongen was ongeveer 1m80 lang en had een gespierd postuur, een snee onder zijn neus, vermoedelijk gouden tanden en kort donker gekruld haar. Hij was gekleed in een donker jack met capuchon met daaronder een wit/beige t-shirt een donkerblauwe baggy spijkerbroek en Nike Air Max sportschoenen. De tweede dader was eveneens 16 à 17 jaar oud en had een zeer donkerbruine huidskleur. Hij was 1m90 lang, had een dik postuur en gemillimeterd donker haar en 3 gouden tanden aan de bovenzijde van zijn gebit. De jongen was gekleed in een donker jack met driehoekjesprint in verschillende kleuren en droeg daaronder een zwarte baggy spijkerbroek en zwarte schoenen. De jongens reden op een donkerblauwe opoefiets met een chromen stuur. Heeft u dinsdagavond iets gezien van deze beroving of denkt u te weten wie de daders zijn? Belt u dan met Bureau Hoefkade via nummer 0900-884. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Mannen aangehouden na vechtpartij
Delft Na een vechtpartij omstreeks 19.00 uur op het parkeerterrein Vrijenban langs de Rijksweg A13 hield Politie Haaglanden in totaal vier mannen aan. Bij de vechtpartij, waar bij door één van de verdachten geschoten is, was een 17-jarig meisje uit Den Haag betrokken. Haar 19-jarige Haagse ex-vriend, degene die de schoten gelost zou hebben, werd op het parkeerterrein aangehouden. In Delft werd nog een 27-jarige Schiedammer aangehouden en in Rotterdam werden nog een 19-jarige Schiedammer en een 28-jarige Vlaardinger aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Er raakte door het schieten niemand gewond. De aanleiding van het voorval ligt in de relationele sfeer. De politie onderzoekt de zaak. Door het incident is de Rijksweg A13 enkele uren gestremd geweest en moesten het tankstation en de achtergelegen wegrestaurants worden ontruimd.

Agressief gedrag leidt tot aanhouding
Den Haag Een 18-jarige Hagenaar gedroeg zich woensdag 28 mei om 0.15 uur recalcitrant en dreigend tegenover een politieagent, toen deze op de Laan een bon uitschreef wegens foutparkeren. Toen de verdachte dicht tegen de agent aan ging staan, was de maat vol en werd de Hagenaar aangehouden. In de daarop volgende worsteling werden over en weer vuistslagen uitgedeeld. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Klant op de vuist met beveiliging warenhuis
Den Haag Dat het niet verstandig is om een beveiliger van een warenhuis een klap te geven, heeft een 51-jarige Hagenaar op dinsdag 27 mei om 16.00 uur ondervonden. De beveiliger en een agent hebben de man vervolgens in het warenhuis aan de Grote Marktstraat overmeesterd en overgedragen aan toegesnelde politieagenten.

Jongen vlucht voor politie op gestolen snorfiets Den Haag Een 15-jarige jongen uit Den Haag ging er op 27 mei om 23.55 uur vol gas op zijn bromfiets vandoor toen hij op de Uilebomen een politiewagen zag. Iets verderop werd hij aangehouden en bleek er geen sleuteltje in het contact te zitten, het zadel los te zitten en het slot achter het zadel geforceerd te zijn. Bij navraag bleek de bromfiets gestolen te zijn, de jongen is vervolgens aangehouden wegens heling.

Verdachten inbraak aangehouden
Den Haag Dankzij een oplettende getuige kon de politie woensdagochtend 28 mei om 04.00 uur in de omgeving van de ZHB-Hoven vier verdachten (17-20 jaar) aanhouden op verdenking van een inbraak in een kantoorpand aan de Juffrouw Idastraat. De getuige belde de politie toen zij glasgerinkel hoorde. Zij zag een aantal jongeren met een flatscreen weglopen en gaf het signalement door aan de politie. De verdachten konden geen aannemelijke verklaring geven over hun aanwezigheid en hadden een laptop in hun bezit die opeens van niemand was. Zij werden voor nader verhoor ingesloten.

Lekke banden
Den Haag Dinsdag 27 mei omstreeks 22.00 uur stak een 31-jarige Hagenaar de banden van meerdere autos lek in de Fahrenheitstraat. Een getuige meldde dit aan de politie. Toen deze op de Fahrenheitstraat arriveerde, liep de ma snel weg. De agenten zagen dat de man een mes in zijn handen had en sommeerden hem dit te laten vallen. De man werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.

Niet mijn fiets
Den Haag - Woensdag 28 mei om 04.15 uur zagen agenten een bekende veelpleger over de Plesmanweg fietsen op een fiets zonder slot. De 35-jarige Hagenaar verklaarde aan de agenten dat hij de fiets had gevonden en dat deze niet van hem was. Daarop hielden de agenten hem aan. De man zit nog vast.

Bromfietsers gewond
Voorburg Bij aanrijdingen in Voorburg raakten dinsdag 27 mei twee bromfietsers gewond. Op de kruising van de Parkweg en de Schagenstraat raakte omstreeks 14.30 uur een 46-jarige bromfietser uit Rijswijk gewond toen hij werd aangereden door een 55-jarige Voorburgse die met haar auto afsloeg. De man werd met vermoedelijk letsel aan een been en aan zijn schouder naar het ziekenhuis vervoerd.

Op de Aart van der Leeuwkade raakte een 17-jarige bromfietser uit Pijnacker gewond aan zijn been toen hij met zijn bromfiets in een slip raakte en tegen een personenauto aan viel. De jongen is samen met zijn moeder naar het ziekenhuis gegaan om de wond aan zijn bovenbeen te laten behandelen.

Hennepkwekerij aangetroffen
Rijswijk Politieagenten troffen dinsdag 27 mei om 11.25 uur een hennepkwekerij aan in een woning aan de Minister Aalbersenstraat. In de woning bevonden zich 350 planten. Eneco constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. De kwekerij is ontmanteld.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. In dit geval kwam de politie de kwekerij op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vrouw gewond
Naaldwijk Een 62-jarige vrouw uit Naaldwijk raakte 27 mei omstreeks 17.10 uur gewond toen zij op de Verspijcklaan werd aangereden door een 50-jarige automobilist uit Monster. De automobilist kwam uit een uitrit en zag het slachtoffer, over het hoofd. Het slachtoffer viel en werd enkele meters meegesleurd. De Naaldwijkse is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Glaasje op
Poeldijk Politieagenten controleerden 28 mei om 01.32 uur een automobilist die met hoge snelheid reed op de Nieuweweg. Al snel bleek dat de 27-jarige man uit Gouda teveel had gedronken. Hij blies 350 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).
De man ging met een proces-verbaal naar huis.

Gestolen fiets gevonden, jongen (17) vast
Den Hoorn Een 15-jarige jongen zag dinsdag 27 mei omstreeks17.30 uur op de Hoornsewal de gestolen fiets van zijn moeder staan. Gewaarschuwde politieagenten hielden een 17-jarige jongen aan die op de fiets wegreed. De jongen verklaarde aan het bureau de fiets op de Markt gekocht te hebben. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man gewond in woning
Maasland Politieagenten troffen 28 mei omstreeks 03.45 uur een gewonde man aan in een woning aan de Landsheer. De 54-jarige man uit Maasland had snachts in paniek een vriend gebeld en gevraagd of deze kon komen. In de woning trof de vriend het slachtoffer gewond aan en belde de politie. Het slachtoffer is met aanzienlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en kon nog geen verklaring afleggen. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendieven betrapt
Delft Cameratoezicht zorgde ervoor dat op dinsdagavond 27 mei twee Delftse fietsendieven (21 en 28 jaar) aangehouden konden worden. Op de camerabeelden was te zien dat de mannen meer dan normale interesse hadden in de bij het Centraal Station gestalde fietsen. Op het moment dat er daadwerkelijk een fiets werd weggenomen, gingen agenten ter plaatse en hielden het tweetal aan. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen beroofd van scooter
Zoetermeer Een 17-jarige Zoetermeerder werd dinsdag 27 mei omstreeks 17.15 uur op de Schansbaan beroofd van zijn witte Gilerascooter. De jongen reed op de Schansbaan toen hij werd ingehaald door drie jongens op twee scooters, die hij kort daarvoor al was tegengekomen terwijl zij stonden te roken op de Zegwaartseweg. Nadat hij eerst was aangesproken door één van hen, sneden ze hem de weg af ter hoogte van het fietspad Vestingpad. De jongens namen de scooter af en gingen er vandoor op het fietspad langs de Benthuizerplas in de richting van de Douschans. In de worsteling om de scooter af te pakken, is de sleutel van het stuurslot afgebroken. De daders hadden het volgende signalement:
Dader 1 was een jongen van Noord-Afrikaanse afkomst van ongeveer 1m80 lang met een normaal postuur en een slank lang gezicht met lichte baardgroei. Hij had een (vermoedelijk wit met zwarte) pothelm op en was in het zwart gekleed. De tweede dader had een Hindoestaans uiterlijk en een dik postuur. De jongen was 18 à 19 jaar oud, was ongeveer 1m75 lang, droeg een helm en zwarte kleding. Dader 3 tenslotte was eveneens een Hindoestaanse jongen van ongeveer 17 jaar oud. De jongen was ongeveer 1m75 lang had een normaal postuur, lichte baardgroei en droeg een zwarte helm. De daders reden op een rode Gilera scooter met een grijze achterkant en een zwarte scooter (vermoedelijk van het merk Yamaha, type Neos).

Heeft u iets gezien van deze beroving of heeft u anderszins informatie die kan helpen dit drietal te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Inbrekers gepakt dankzij oplettende burger
Zoetermeer Dankzij een alerte burger werden dinsdagavond 27 mei twee woninginbrekers aangehouden. De getuige zag twee onbekende mannen een woning aan de Tremoliet aan de achterzijde binnengaan en belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de mannen inmiddels gevlogen, maar dankzij een signalement van de mannen en hun vluchtauto konden zij in de omgeving worden aangehouden. In de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken. In de auto van het tweetal, Rijswijkers van 19 en 23 jaar, werden een horloge en een ketting uit de woning aangetroffen. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Allebei teveel op
Wassenaar Politieagenten controleerden woensdag 28 mei om 00.10 uur op de van Groeneveltlaan een 64-jarige automobilist uit Wassenaar. De man bleek te rijden onder invloed en blies 765 ugl. De Wassenaarder kon zijn rijbewijs direct inleveren. Met een proces verbaal op zak kon de Wassenaarder naar huis.

Een 39-jarige automobilist uit Katwijk aan de Rijn blies op de Oostdorperweg 380 ugl. Ook hij ging met een proces-verbaal op zak naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).