Gemeente Assen


Jan Pronk komt naar Assen

28 mei 2008

De Pvda en Groen Links hebben Jan Pronk uitgenodigd om te komen spreken over solidariteit of eigenbelang.

In het coalitieprogramma van Assen wordt de solidariteit benadrukt vanuit een duidelijke sociale visie, Assen is van ons allemaal. Mensen maken de stad en iedereen in Assen hoort erbij De stad is er voor de mensen.

Goede intenties en positieve uitgangspunten. Om dit vast te houden is hetvan groot belang om maatschappelijke ontwikkelingen alert te volgen en politiek hier goed op in te spelen. Zo zal bijvoorbeeld een toename van ongelijkheid tussen mensen en groepen absoluut niet acceptabel zijn.

Assen is onderdeel van een groter geheel, een global village. Internationale contacten bieden zicht op hetgeen zich wereldwijd afspeelt.

Steeds meer mensen worden uitgesloten als prijs voor de welvaart, die ongelijk verdeeld wordt. Zowel in ons land, maar vooral ook internationaal.Op maandag 2 juni komt Jan Pronk naar Assen voor een discussieavond over het thema solidariteit of eigen belang.

Jan Pronk was minister in vier kabinetten waarvan drie keer op Ontwikkelingsamenwerking en een keer op Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Ook maakte hij deel uit van de Tweede Kamer en was in verschillende functies werkzaam voor de Verenigde Naties. Momenteel is hij voorzitter van het Interkerkelijk Vredesberaad en tevens is Jan Pronk voorzitter van de Europese programmacommissie in verband met de Europese verkiezingen.

Jan Pronk zal vanuit een sociaal-democratische maatschappij visie en op basis van veel kennis en ervaring uiteenzetten dat solidariteit niet vanzelfsprekend is maar wel uiterst noodzakelijk indien wij nu en in de toekomst willen leven in een samenleving waarin iedereen tot zijn recht kan komen.

De discussieavond vindt plaats in het Mercuriustheater, Prins Bernhardstraat 1 in Assen en begint om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur.

Het publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen en met Jan Pronk in debat te gaan.