Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 28-05-2008

Fietsster gewond

BREUKELEN Bij een aanrijding tussen twee fietsers, raakte op dinsdag 27 mei één van hen gewond.

Rond 10.00 uur fietsten vier fietsers twee aan twee achter elkaar over het Zandpad, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Breukelen. Toen één van de voorste fietsers, een 25-jarige man uit Harderwijk, naar links uitweek, botste een achter hem rijdende 24-jarige vrouw uit Nijmegen tegen hem op en kwam ten val. Daarbij kreeg zij het stuur in haar lies. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Snelheidscontrole

AMSTELHOEK De politie heeft op dinsdag 27 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Mijdrechtse Zuwe gehouden. In twee uur tijd passeerden 1294 voertuigen de radar, 130 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste snelheide was 77 km/u.

Meisje gewond, automobilist rijdt door

KAMERIK Een meisje op een bromfiets werd op dinsdag 27 mei door een automobilist afgesneden en kwam daardoor ten val. De automobilist reed door.

Rond 18.40 uur reed een 18-jarig meisje uit Kamerik met haar bromfiets over De Kruipin, komende uit de richting van Kamerik en gaande in de richting van Woerden. Ter hoogte van de kruising met de s-Gravensloot werd zij ingehaald door een automobilist die daar rechtsaf sloeg. Daarbij sneed hij haar af, waardoor het meisje met haar bromfiets ten val kwam. Daardoor brak zij haar pink en liep bekkenletsel op. De automobilist reed zonder te stoppen door. Het slachtoffer zag dat de automobilist al bellend de s-Gravensloot inreed. Hij bestuurde een zwarte BMW. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten stelden in de buurt een onderzoek naar de zwarte BMW in, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Aan getuigen die de aanrijding hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Slingerend over A2

ABCOUDE _ Een automobilist werd aan het begin van de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 mei aangehouden omdat hij niet echt in een rechte lijn reed.

Rond 00.50 uur zagen agenten een 45-jarige automobilist uit Haarlem ter hoogte van Abcoude slingerend over de Rijksweg A2 rijden. De Haarlemmer kreeg een stopteken en uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.