Gemeente Schiedam


Mei

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo-loket

28 mei 2008

Op 1 januari 2007 is de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. De Wmo geeft gemeenten de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat iedereen actief kan deelnemen aan de samenleving. De gemeente Schiedam beschikt voor iedereen die hulp nodig heeft of hulp verleent over het Wmo-loket. Nu dat enige tijd functioneert, wil de gemeente graag de ervaringen van gebruikers van het loket in kaart brengen. Klik hier voor de enquête.

Het Wmo-loket is bestemd voor iedereen die hulp nodig heeft of hulp verleent, dus niet alleen voor mensen met een beperking of een concrete zorgvraag. Het Wmo-loket is er óók voor vrijwilligers en mantelzorgers: vrienden, familieleden of buurtgenoten, verenigingen die er graag actief aan willen meewerken dat mensen mee kunnen blijven doen. Meedoen is immers waar het bij de Wmo om draait.

De gemeente Schiedam wil graag inzicht krijgen in de ervaringen van de gebruikers van het Wmo-loket. U wordt daarom gevraagd een korte enquête in te vullen. Dat kan door op deze link te klikken. Als u de enquête liever thuis ontvangt, kunt u contact opnemen met de medewerkers van het Wmo-loket via telefoonnummer 010-246 5742 of 010-246 5827 of per e-mail op wmo@schiedam.nl. U kunt ook langskomen in de Stadswinkel aan het Stadserf. Meedoen aan de enquête is anoniem. De uitkomsten van de enquête zullen worden gebruikt om de dienstverlening te verbeteren.

Over het Wmo-loket
Het Wmo-loket is er voor vragen over en aanvragen voor huishoudelijke hulp en individuele verstrekkingen zoals rolstoelen, woningaanpassingen, aanvullend vervoer, maar ook voor informatie over welzijnsvoorzieningen, opvoeding, bijzondere bijstand, vrijwilligerswerk en maatschappelijke opvang. De medewerkers van het loket helpen om een probleem goed in beeld te krijgen en zonodig door te verwijzen naar de juiste instanties. In het loket zijn twee Wmo-medewerkers aanwezig, een ROGplus-consulent en een medewerkers van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Twee maal per week is er spreekuur van de Formulierenbrigade.

Wmo-loket Stadswinkel telefoon 010-246 5742 of 010-246 5827 Stadserf 1
3112 DZ Schiedam
e-mail wmo@schiedam.nl

Het Wmo-loket is geopend op:
maandag 12.00-16.00 uur
dinsdag, woensdag en vrijdag 8.00-16.00 uur
donderdag 8.00-17.30 uur