Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 28 mei 2008

In pdf (4 Mb) en in tekst


· Besluiten dagelijks bestuur


· Aanvragen bouwvergunningen


· Aanvraag kapvergunning


· 12 juni gesloten


· Bijeenkomst voor hondenbezitters in Pendrecht


· Première Geweldig Charlois


· Oost West Zuid Best!


· Grootste picknick!


· 24 - uurs schottoernooi


· Bezoek aan Tarwewijk


· Toe- en afwijzing fietstrommels


· Opening Avonturentuin


· Groene Tornado


· Servicepunt Pendrecht jarig


· Creativity Meets Business

---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan mevrouw R. Eugenio voor het houden van een barbecue op het grasveld nabij de Hontenissestraat op zaterdag 31 mei 2008 van 16.00 tot 21.30 uur (besluit 22 mei 2008);

2. aan het Nederlandse Rode Kruis voor het houden van een collecte in de periode van 15 tot en met 21 juni 2008 (besluit 22 mei 2008);
3. aan de bewoners van woongebouw De Hietkamp voor het houden van een barbecue en gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 16 augustus 2008 van 18.30 tot 23.00 uur op het trottoir langs het woongebouw De Hietkamp parallel aan de Larenkamp (besluit 22 mei 2008);

4. aan Charlois Welzijn voor het houden van een roofvogelshow op de Vaanweide in het Zuiderpark op woensdag 18 juni 2008 van 12.00 tot 17.00 uur (besluit 21 mei 2008);

5. aan Huurdersvereniging Sint Janshaven voor het plaatsen van een aantal kramen, plaatsen van een tent en het gebruiken geluidsinstallatie op de parkeerplaats achter de flat op zaterdag 14 juni 2008 van 12.00 tot 23.00 uur, i.v.m. het 25 jarig jubileum van de Sint Janshaven (besluit 21 mei 2008);
6. aan mevrouw E. Fernandes voor het houden van een barbecue en het gebruiken van een geluidsinstallatie op zaterdag 24 mei 2008 van 13.00 tot 20.00 uur in het Zuiderpark op de aangewezen barbecuelocatie ten zuidoosten van Ahoy (besluit 21 mei 2008).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vrijstelling bestemmingsplan verleend /vergunning verleend:


1. voor het veranderen van het gebruik van het pand Zuidplein 551, 587 en 605 van winkelruimte naar sportschool. Het is de bedoeling om op de tweede verdieping van winkelcentrum Zuidplein een winkelruimte te gaan gebruiken als fitnesscentrum. Het fitnesscentrum wordt ontsloten d.m.v. een entree op de eerste verdieping. Deze entree is tijdens winkeltijden toegankelijk vanuit het winkelcentrum en buiten winkeltijden via een loopbrug vanuit het RET-station, d.m.v. een doorgang naar de openbare weg (besluit 28 april 2008).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het vernieuwen van de entree, Dordtselaan 45 a;
2. voor het gedeeltelijk plaatsen van een dakterras op de achterzijde van de woning Aalscholverstraat 105;

3. voor het gedeeltelijk plaatsen van een dakterras op de achterzijde van de woning Aalscholverstraat 93;

4. voor het gedeeltelijk plaatsen van een dakterras op de achterzijde van de woning Aalscholverstraat 99;

5. voor het gedeeltelijk vergroten van tijdelijke huisvesting, Slingeplein 10

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 28 mei 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het kappen van een conifeer in de achtertuin Moerkerkestraat 139 A. De boom neemt veel licht weg voor bewoner en buren en staat te dicht op de gevel.

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 11 juni 2008 ter inzage op het kantoor van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

12 juni gesloten

Op donderdag 12 juni aanstaande is het kantoor van de deelgemeente Charlois de gehele dag gesloten in verband met de jaarlijkse personeelsdag.

Onze excuses voor het ongemak

Bijeenkomst voor hondenbezitters in Pendrecht

Vanavond is er voor de hondenbezitters in Pendrecht de startbijeenkomst honden horen en zien meer dan u denkt!. .Tijdens deze bijeenkomt doet burgemeester Opstelten de aftrap van dit project, waarbij honden en vooral hun baasjes een oogje in het zeil houden in hun eigen buurt.

Hondenbezitters kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid in hun eigen buurt. Zij lopen namelijk meerdere keren per dag en ook s avonds bij het uitlaten van hun hond op straat. Zij kunnen deze momenten gebruiken om de veiligheid in de wijk te vergroten door bijvoorbeeld niet altijd dezelfde route te lopen, extra op te letten en als zij iets verdachts zien het landelijk politiealarmnummer 112 of het Politie Service Center 0900-8844 te bellen. Natuurlijk staat bij dit project de veiligheid van de hondenbezitter voorop.

De startbijeenkomst honden horen en zien meer dan u denkt! wordt georganiseerd door de deelgemeente Charlois en de Politie Rotterdam-Rijnmond en wordt vanaf 19.30 uur gehouden in het Pendrecht Theater. Om 20.00 uur doet dagelijks bestuurder Ed Goverde de opening. Daarna houden de wijkagenten van Pendrecht een presentatie over de veiligheid in de wijk en vertellen zij meer over het project. Vervolgens spreekt burgemeester Opstelten de hondenbezitters toe. Aan het eind van de avond kunnen mensen die aan het project mee willen doen, zich aanmelden.

Alle hondenbezitters in Pendrecht zijn inmiddels persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Première Geweldig Charlois

Vrijdag 30 mei aanstaande organiseert de deelgemeente Charlois de première van Geweldig Charlois.

Tijdens deze gala avond worden 26 filmpjes, gemaakt door jonge reporters, voor het eerst getoond op groot scherm in Theater Zuidplein.

De jonge reporters zijn VMBO-Leerlingen van het Albeda College en het Zuiderpark College, die deelnamen aan de campagne waarbij jongeren bewust worden gemaakt van hun rol bij geweld. Gewapend met een camera gingen zij op pad en maakte documentaire-achtige filmpjes. Verschillende vormen van geweld in de wijk en hun rol daarbij stonden centraal. De leerlingen hebben de filmpjes helemaal zelf gemaakt. Zij hebben het verhaal bedacht, gefilmd en gemonteerd.

Op 30 mei worden alle filmmakers en hun gasten, feestelijk ontvangen en beloont een publieksjury en een vakjury het beste filmpje met een mooie prijs. Deze avond worden de jonge reporters in de spotlights gezet.

Meer informatie kunt u vinden op www.geweldigcharlois.nl

Oost West Zuid Best!

Onder deze noemer wordt een serie fotos gemaakt van actieve organisaties en (bewoners)groepen in Rotterdam-Zuid. De fotos laten zien wie de mensen zijn die wonen, werken, studeren en recreëren op Zuid. Uit de fotos spreekt trots en kracht. Samen geven de geportretteerden Zuid een gezicht.

Op vrijdag 30 mei, tussen 17.00 en 21.00 uur, is in Theater Zuidplein de tweede tussenpresentatie te zien van dit groepsfotoproject van het Pact op Zuid. U bent van harte welkom. Dus: loop tussen 17.00 en 21.00 uur binnen wanneer u wilt. En neem vooral ook buren, collegas en vrienden mee.

Wilt u laten weten óf en met hoeveel personen u komt kijken?

Bel 06-11360660 (Elke) of 06-24253325 (Linda) of stuur een email aan info@onkruidenroos.nl

Fotobijschrift:

Geportretteerd voor Oost West Zuid Best!: vrijwilligers van Inloop- en Bijbelhuis 'In de Gouwstraat' in Oud-Charlois (foto: Joop Reyngoud)

Grootste picknick!

Het is gelukt! Ondanks de omslag in het weer kwamen afgelopen zondag toch nog rond de 650 picknickers naar het Zuiderpark voor de grootste picknick van Nederland, tijdens de Dag van het Park. Hiermee werd het record van vorig jaar verbroken, dat werd gevestigd in het Amsterdamse Vondelpark. Toen aten 525 deelnemers mee.

Tijdens de maaltijd konden de picknickers genieten van optredens van artiesten als Yes-R en Glennis Grace. Ook waren er tal van activiteiten voor kinderen.

Voor de start van de picknick werd met man en macht gewerkt om alle gratis- lunchpakketjes klaar te maken (foto: fotopersbureau Cor Vos).

Het is een hele prestatie: 24 uur lang op de korf schieten. Rond de 100 schutters van de Sperwers deden het afgelopen weekend mee aan het 24-uurs schottoernooi op het terrein van aan de Carnissedreef. Op zaterdag werd om 12.00 uur s middags gestart en tot 12.00 uur de volgende dag werd doorgespeeld. Met het schottoernooi is geld ingezameld voor de Sperwerszomerkampen. (foto: fotopersbureau Cor Vos)

Bezoek aan Tarwewijk

Dagelijks bestuurders Lionel Martijn en Ed Goverde bezoeken morgen, donderdag 29 mei, in de ochtend een aantal projecten en locaties in de Tarwewijk.

Het bezoek start om 10.00 uur bij speeltuinvereniging Tarwewijk in de Mijnkintstraat 5 waar bestuur en vrijwilligers die bij de speeltuin actief zijn zorgen voor koffie en uitleg. Ook nieuwe bewoners van de Katendrechtse Lagedijk zijn uitgenodigd om bij dit bezoek aanwezig te zijn.

Om 11.00 uur wordt het huiskamerproject bij basisschool De Globe in de Zwartewaalstraat bezocht en is er een ontmoeting met de daar aanwezige ouders.Daarna staat een bezoek aan het House of Hope in de Bas Jungeriusstraat op het programma.

Het bezoek wordt rond 12.30 uur afgesloten bij het Millinxparkhuis, waar een aantal bewoners aansluiten bij de lunch.

Woont u in de Tarwewijk en heeft u de leden van het dagelijks bestuur iets te vragen of te vertellen, dan bent u van harte welkom om u aan te sluiten op één van de genoemde locaties.

Wilt u aanschuiven bij de lunch dan verzoeken wij u dit even te melden bij de afdeling communicatie. Telefoon: 410 7 411 of per email: voorlichting@charlois.rotterdam.nl.

Toe- en afwijzing fietstrommels

Voor wie bij huis geen eigen berging voor een fiets heeft, is een plek in een fietstrommel een mogelijkheid. Stadstoezicht Rotterdam behandelt alle aanvragen, maar de deelgemeente besluit op voordracht van Stadstoezicht- wie wel en wie niet in aanmerking komt voor een plek in een fietstrommel.

Stadstoezicht heeft een lijst van nieuwe aanvragen aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois voorgelegd. Deze lijst bevat aanvragen van bewoners die bij controle wel over een berging blijken te beschikken, aanvragen van bedrijven die op eigen terrein ruimte hebben om een fietsenstalling te maken en bewoners die geen bergingsmogelijkheden voor fiets of bromfiets hebben. Het zal duidelijk zijn dat alleen deze laatste groep voor een plek in een fietstrommel in aanmerking komt.

Op 6 mei 2008 heeft het dagelijks bestuur deze lijst vastgesteld. De aanvragers krijgen hierover persoonlijk bericht. Een volgende stap is het bepalen van de plaatsen van de fietstrommels voor diegenen die een plek toegewezen hebben gekregen. Zij krijgen of een plek in een bestaande fietstrommel, of er wordt als er voldoende aanmeldingen in die buurt zijn- een nieuwe fietstrommel geplaatst.

Opening Avonturentuin

Vrijdag 30 mei om 16.00 uur opent dagelijks bestuurder Ed Goverde de Avonturentuin in de Herkingenstraat in Pendrecht.

De Avonturentuin is een avontuurlijk speellandschap voor kinderen van alle leeftijden, waar ze kunnen spelen in en met de natuur.

De speelplek is verdeeld in twee delen; het linkerdeel is voor wat kleinere kinderen, met een waterpomp, een overdekte plek voor ouders om te zitten, boomstammen, een grote buis waar je doorheen kan kruipen en fruitbomen. Rechts is het gebied wat ruiger, een soort jungle in de stad, voor de wat oudere kinderen. Hier is wat meer water, een plek om hutten te bouwen en veel bosjes en bomen.

Na de officiële opening is er tot 19.00 uur een feest voor de buurt

De Avonturentuin is er gekomen dankzij de intensieve samenwerking van bewoners van de Herkingenbuurt, deelgemeente, De Nieuwe Unie, Gemeentewerken, Ontwerpbureau Buitenkans en Thuis Op Straat.

Groene Tornado

Deze week waart een groene tornado door het blok Urkersingel/Walchersestraat en Goereesestraat, tussen de Bevelandsestraat en de Carnissesingel.

Vier dagen lang spannen bewoners, bewonersorganisatie en medewerkers van Roteb Gemeentewerken en deelgemeente zich in voor een grote schoonmaak van dit blok.

Afgelopen maandag heeft Roteb vuilcontainers neergezet. Bewoners konden die tot en met woensdag gebruiken om grofvuil uit tuin, kelder of balkon kwijt te raken.

Op woensdag 28 en donderdag 29 mei is de WOP-ploeg in de straat . In het actiecentrum van de Bewonersorganisatie Carnisse in de Bevelandsestraat kunnen bewoners hun ideeën aanmelden, waarmee de WOP-ploeg vervolgens aan de slag gaat. Ook konden bewoners er tuinmaterialen lenen, zoals heggenschaar, harken en bezems

Op donderdag 29 mei tussen 13.00 en 15.00 uur vegen medewerkers van Roteb samen met bewoners de buurt. Daarna wordt de actie afgesloten met een buurtgesprek, waaraan naast bewoners ook medewerkers van Stadstoezicht, dienst Stedebouw en Volkshuisvesting, deelgemeente Charlois en Com.wonen meedoen. Hierbij staat het leefbaarder maken en houden van de buurt centraal. Het actiecentrum blijft op 29 mei tot 20.00 uur open, om ook werkende mensen de gelegenheid te bieden aan de groene tornado mee te doen.

Het Service Punt Pendrecht bestaat een jaar. Dit werd woensdag 21 mei gevierd met het planten van bloemen. De bloembakken werden cadeau gedaan aan het Plein 1953. In het Service Punt zijn verschillende organisaties gevestigd die informatie en advies geven op het gebied van wonen, werk en welzijn. Medewerkers van onder meer de Nieuwe Unie, Bewoners Organisatie Pendrecht en Charlois Welzijn staan hier klaar voor bewoners van Pendrecht. (Foto: Wyzphoto.nl)

Creativity Meets Business

Donderdag 5 juni wordt in de onlangs geopende Creative Factory in de Maassilo het eerste business event gehouden.

Ondernemers uit de creatieve en zakelijke en zakelijke industrie kunnen elkaar op een geheel eigen en niet-traditionele wijze ontmoeten en zaken doen. Games zijn de verbindende factoren, creativiteit de drijvende kracht en zaken doen het uitgangspunt.

Er is een interactief programma, met een aantal succesvolle ondernemers en concepten op diverse terreinen. Daarnaast is er gelegenheid om zaken te doen met creatieve ondernemers.

Tijd 13.30 tot 21.00 uur, locatie: Creative Factory, Maashaven Z.Z. 2

Inschrijven kan tot 2 juni 2008 op www.creativitymeetsbusiness.nl