Gemeente Duiven


Nieuwe sporthal in Duiven

---

Eind vorig jaar heeft de raad ingestemd met de plannen voor de bouw van een nieuwe sporthal in Duiven. Het onderwijs en de sportverenigingen zitten al jaren te springen om extra ruimte. Sommige clubs zijn hierdoor uitgeweken naar omliggende gemeenten, werken noodgedwongen met wachtlijsten of hebben zelfs een ledenstop. In het onderwijs is de situatie al even nijpend en in de komende jaren bereikt het aantal leerlingen een piek, terwijl het Candea College nu al om extra zaalruimte vraagt. De behoefte aan extra sportaccommodaties is groot en een derde sporthal is dan ook goed nieuws. Daarbij grijpen we de bouw van de sporthal aan om de omgeving een oppepper te geven.

foto sporthal De Endesprong De nieuwe sporthal wordt gebouwd in de spoorzone. Het bouwgebied grenst aan de noordzijde aan de spoorlijn Arnhem-Zevenaar. Aan de oostzijde vormt de Eltensestraat de grens. De zuid- en westgrens van het projectgebied wordt bepaald door de Saturnus. Deze straat loopt langs het gebied in westelijke richting. Deze locatie is prima geschikt voor een multifunctioneel sportcomplex. De nieuwe sporthal kan hier worden samengevoegd met de bestaande sporthal De Endesprong en turnhal Mobilis. De hallen worden uitgebreid met een centrale horecagelegenheid. Vanuit de nieuwe ontvangstruimte zijn straks alle sporthallen te bereiken en er wordt geprobeerd om zicht te creëren vanuit de nieuwe kantine op alle sportvloeren.

De bedoeling is één nieuw gevelbeeld aan de Eltensestraat en de Mercurius te maken, waardoor de drie sporthallen als het ware als één nieuw gebouw ervaren wordt. Daarnaast wordt ook aan de buitenruimte extra aandacht besteed. De verwachting is in ieder geval dat het uiterlijk van de locatie er aanzienlijk op vooruitgaat.

Voor de ontwerpfase in de realisatie van de nieuw te bouwen sporthal is de gemeente Duiven op zoek naar een marktpartij (architect) die dit voor de gemeente kan uitvoeren. Door een openbare aanbesteding met voorselectie wil de gemeente een overeenkomst sluiten met een architect voor de periode die nodig is om te komen tot een Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp en Bestek. De volledige publicatie van deze aanbesteding plus informatie omtrent de inhoud en de procedure zijn te vinden op www.aanbestedingskalender.nl. Een verkorte publicatie is te vinden op www.duiven.nl onder het kopje bekendmakingen. Hier staan de contactgegevens vermeld waar u het selectiedocument voor deelname kunt opvragen. Gegadigden worden uitgenodigd zich voor vrijdag 27 juni 2008 aan te melden bij de gemeente Duiven.

» publicatie aanbesteding architectenselectie sporthal Spoorzone