Gizmo uit Den Helder de gelukkigste kat van Nederland

28/05/2008 12:19

Bex* communicatie

WHISKAS(R) kiest uit honderden aanmeldingen:

Gizmo uit Den Helder de gelukkigste kat van Nederland

Hij haalt kattenkwaad uit, speelt graag op straat en tijdens het koken moet je hem goed in de gaten houden. Hij heeft veel meegemaakt, maar blijft ondanks alles vrolijk. Gizmo uit Den Helder is daarom door WHISKAS(R) uitgeroepen tot 'Gelukkigste kat van Nederland'. Aan de zoektocht naar de gelukkigste kat deden kattenliefhebbers massaal mee. De 'Gelukkigste kat van Nederland' en de winnaar van de zoektocht krijgen allebei één jaar lang gratis WHISKAS(R).

Uit meer dan 780 katten heeft een speciale WHISKAS(R)-jury Gizmo gekozen tot de 'Gelukkigste kat van Nederland'. Tamara, het baasje van Gizmo, is trots op haar kat: "We hebben thuis vijf katten, maar met Gizmo heb ik een speciale band. Gizmo is meerdere malen aangereden door een auto. De laatste keer was het zo ernstig dat ik bang was om hem kwijt te raken. Hij heeft toen zes weken in een bench vastgelegen om te herstellen. Gelukkig is Gizmo er weer helemaal bovenop gekomen. Hij is vrolijk en aanhankelijk en weer net zo avontuurlijk als voor het ongeluk. Nu leer ik hem kunstjes. Als een ware artiest gaat hij zitten voordat hij een lekker snoepje krijgt."

Kattengeluk

WHISKAS(R) heeft eerder alle katteneigenaren op geroepen om deel te nemen aan een online onderzoek naar kattengeluk. Daaruit bleek dat het geluk voor onze huiskat vooral zit in de kleine momenten. Zo is volgens 56% van de baasjes hun kat het gelukkigst als hij buiten kan ravotten en jagen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de relatie tussen katten en hun baasje hecht is. 55% van de kattenbezitters heeft het gevoel dat de kat echt luistert als hij een opdracht krijgt. Nog eens 21% geeft aan dat hun kat duidelijk weet wat wel en niet mag.

Al dat kattengeluk maakte WHISKAS(R) nieuwsgierig. Wie is nu de gelukkigste kat van Nederland? Daarom is WHISKAS(R) de zoektocht gestart naar de gelukkigste kat van Nederland. Op www.whiskas.nl. staat alle informatie over deze bijzondere zoektocht, over de terechte winnaar Gizmo en alle andere prijswinnaars.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.whiskas.nl