Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 28-05-2008

Verdachten aangehouden voor handel in drugs

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdagavond 27 mei rond 20.00 uur in een horecagelegenheid aan de Noordewierweg en bij drie woningen aan de Plevierstraat, de Voerman en de Meeuwenstraat zoekingen gedaan. In totaal werden vier mannen in de leeftijd van 22 t/m 28 jaar uit Amersfoort aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

De politie verdacht het viertal van uitgebreide handel in harddrugs in met name de Koppel, Soesterkwartier en Liendert. Dit resulteerde dinsdagmiddag in de aanhoudingen en zoekingen. Hierbij werd de politie geassisteerd door het arrestatieteam. Omstanders en omwonenden spraken hun waardering uit over de aanpak en het optreden van de politie.

Op de diverse locaties werden goederen in beslag genomen, waaronder wikkels harddrugs, enkele wapens, duizenden euros aan cash geld en een auto. De verdachten zijn ingesloten in het bureau. De politie zet het onderzoek voort.

Verder werden twee mannen een 22-jarig en een 52-jarige Amersfoorter
- aangehouden voor het overtreden van de opiumwet en een 27-jarige man voor de vreemdelingenpolitie in verband met onrechtmatige aanwezigheid in Nederland.

Winkeldievegges

AMERSFOORT Op dinsdag 27 mei werden twee meisjes voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.40 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Utrechtsestraat dat twee meisjes vermoedelijk een trui in een tas deden en zonder te betalen de winkel verlieten. De beveiliger ging achter hen aan en de politie werd gewaarschuwd. Agenten zagen de beveiliger en de meisjes op de Utrechtsestraat staan. Bij controle van hun tas bleek het tweetal inderdaad een trui te hebben gestolen. De meisjes, 15 en 17 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers

AMERSFOORT Dankzij de melding van een getuige werden op dinsdag 27 mei twee jongens aangehouden voor een autokraak.

Rond 10.55 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto aan de Hugo de Grootlaan was ingebroken en dat de twee verdachten ervandoor waren gegaan. Een getuige gaf het signalement en de looprichting van de verdachten door. Agenten stelden aan de hand daarvan een onderzoek in. Zij troffen de verdachten, twee jongens van 15 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, op de Keesomstraat aan. Het tweetal werd aangehouden. Het door hen gestolen navigatiesysteem hadden zij niet meer bij zich.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De 58-jarige eigenaar van de auto deed aangifte van de autokraak.

Met slok op in greppel

STOUTENBURG Zwaar onder invloed van alcohol belandde een automobilist op dinsdagavond 27 mei in een greppel. Hij raakte niet gewond.

Rond 20.55 uur reed een 56-jarige automobilist uit Leusden met zijn auto over de Hessenweg. Vermoedelijk door de invloed van alcohol raakte hij van de weg en kwam met zijn auto in een greppel tot stilstand. Hij liep daarbij geen letsel op.

Agenten kwamen ter plaatse en de Leusdenaar bleek beduidend te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 815 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraak

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 mei werd een inbreker aangehouden.

Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een pand aan de Muurhuizen. Ter plaatse werd een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij had stereoapparatuur uit het pand gestolen en buiten voor transport klaar gezet. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.