Persberichten Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht, 28-05-2008

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Op dinsdag 27 mei vond een overval op een bedrijf aan de Ravenswade plaats.

Rond 07.05uur drongen twee mannen een bedrijf aan de Ravenswade binnen. Zij bedreigden een medewerker met een wapen en gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Direct na de melding van de overval gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

De politie zet het onderzoek naar de overval voort. Heeft u iets opvallends gezien op of in de omgeving van de Ravenswade, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem tips geven aan de politie via 0800-7000

Uit de hand gelopen ruzie

HOUTEN Omstreeks 01.05 uur krijgt de politie op 28 mei een melding van een uit te hand gelopen ruzie van buren in de wijk Schonenburg. De aanleiding van de ruzie is nog onbekend maar de gemoederen liepen zo hoog op dat een van de betrokkene met een hockeystick de ramen van het huis van de andere betrokkene insloeg. Hierbij raakte de man zelf gewond en moest hij worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de ruzie.

Verkeersongeval

SCHALKWIJK Op de kruising van de Beusichemseweg met de Lekdijk heeft dinsdag 27 mei rond 07.50 uur een frontale aanrijding plaats gevonden.

Een 57-jarige man uit Maurik reed over de Beusichemseweg, komende vanuit de richting Wijk bij Duurstede, en sneed de bocht naar links af om zijn weg over de Lekdijk te vervolgen. ierHHierbij zag hij een 25-jarige tegenligger uit Houten over het hoofd, waardoor een frontale botsing het gevolg was.

De brandweer moest er aan te pas komen om de Houtenaar te bevrijden uit zijn auto. Hierna is hij met letsel aan zijn sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Maurik is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.