Gemeente Winschoten


Delegatie uit Płońsk bezoekt Winschoten

Dinsdag 27 t/m zaterdag 31 mei zal een delegatie uit Pl/onsk, de Poolse partnerstad van Winschoten, een bezoek brengen aan Winschoten. De delegatie bestaat o.a. uit burgemeester A. Pietrasik, directeuren en docenten van scholen en leden van de gemeenteraad van Pl/onsk.

Programma

Stedenband Winschoten - Plonsk
Sinds 2002 heeft Winschoten een officile stedenband met Pl/onsk, een stad vergelijkbaar met Winschoten. De samenwerking richt zich op culturele, onderwijskundige, economische, milieukundige en sociale aspecten. Sinds 2000 zijn er wederzijds verschillende bezoeken afgelegd. Europese wet- en regelgeving loopt als een rode draad door alle onderwerpen. In 2007 is afgesproken dat er ook uitwisselingen zullen plaatsvinden op het gebied van ondernemerschap, revitalisering, stedenbouw, citymarketing en citymanagement.

De delegatie uit Pl/onsk bezoekt Winschoten op uitnodiging van de gemeenteraad van Winschoten. Winschoten zal presentaties geven over citymarketing, citymanagement en de gemeentelijke herindeling en er zal overleg plaatsvinden over gezamenlijke projecten tussen Winschoten en Pl/onsk. Verder zal de delegatie een bezoek brengen aan de Onderwijscampus Winschoten, twee basisscholen, Synergon en Blauwestad.