AutoRai

Dacia Logan MCV met lpg-installatie groot succes

(5/28/2008)
Met succes introduceerde Dacia eind vorig jaar de Logan MCV 1.6 16V met lpg-installatie. Bijna veertig procent van de tussen december 2007 en april 2008 verkochte Logan MCVâs met 1,6-liter benzinemotor werd uitgerust met een lpg-installatie. Een groot succes voor de kostenbewuste benadering van Dacia.

De lpg-installatie (onderbouw) op de Dacia Logan MCV 1.6 16V kost
1.999 euro. Door de ruime tankinhoud heeft de compleet uitgeruste en no-nonsense gezinsauto een actieradius van zeshonderd kilometer. Met een omslagpunt rond de tienduizend kilometer, levert het lpg-systeem de Dacia-rijder een besparing op van zevenhonderd euro per jaar (op basis van de Logan MCV met vijf zitplaatsen, vijf jaar in gebruik en twintigduizend kilometer per jaar).

Veel voordeel
Dacia geeft op de lpg-installatie van de Logan MCV 1.6 16V een garantietermijn van drie jaar. En ook op de auto zelf zit een garantietermijn van drie jaar â met maximaal honderdduizend kilometer. De Logan MCV is leverbaar vanaf 9.995 euro. Hij is uit te rusten met zowel vijf als zeven zitplaatsen. De zakelijk rijder least de Logan MCV al voor 299 euro (excl. BTW) per maand op basis van Full Operational Lease (48 maanden/80.000 km).

Tachtig procent van de kopers van een Dacia Logan MCV is particulier. Zij waarderen vooral de âlage kostenâ-benadering van Dacia. Ook de zakelijk rijder ontdekt de voordelen van de Dacia Logan MCV. Hij is dan ook gemiddeld duizenden euroâs voordeliger dan andere autoâs met een vergelijkbare binnenruimte.

Tweehonderd servicepunten
Dacia heeft in Nederland 66 verkooppunten en is onderdeel van Renault. Met het prettige gevolg dat Dacia-rijders voor onderhoud en service terecht kunnen bij tweehonderd landelijke Renault-dealers. Dacia verkocht sinds zijn introductie eind 2005 reeds 5.500 autoâs. Alleen al in de periode december 2007 tot en met april 2008 verkocht Dacia
1.213 Logan MCVâs.