Gemeente Woerden

Bestaand aanbod Brede School gegarandeerd

27 mei 2008

persbericht
Er is besloten om het succes van het begrip `De Brede School' voor Woerden te garanderen en te verstevigen. De kinderen en de medewerkers op de Brede School Schilderskwartier maar ook de gemeente zijn enthousiast over het huidige aanbod.
Om De Brede School een plek te geven in het onderwijs van Woerden is structurele financiering nodig. Na de evaluatie in november 2008 zal hiertoe worden overgegaan. Voor nu is continuering van het bestaande aanbod gegarandeerd.

Achtergrond
Halverwege 2006 is de gemeente gestart met de ontwikkeling van het project Dagarrangementen en Combinatiefuncties. Het initiatief hiervoor ligt bij het ministerie van VWS dat een subsidiebudget beschikbaar stelt. Dit betekent dat het project moet voldoen aan de voorwaarden die hiervoor gesteld zijn. Het project heeft een looptijd van twee schooljaren, start in augustus 2006 en einde in augustus 2008. Van het projectgeld zijn naschoolse activiteiten samen met professionele instellingen (Klooster, bibliotheek, SKW en Stichting Kind en co/SKMN voorheen) ontwikkeld en uitgevoerd op de locatie van de Brede School Schilderskwartier. Om dit goed te stroomlijnen is van het projectgeld ook een coördinator in dienst genomen.

Bibliotheek
In de brede school is een vestiging van de regiobibliotheek ondergebracht. In de financiering van deze locatie is geen rekening gehouden met de huurlasten van deze vestiging. Er had in de subsidierelatie met de bibliotheek een bedrag van ongeveer EUR 20.000,- gebracht moeten worden. Gevolg is dat de Stichting Gebouwenbeheer Brede scholen deze inkomsten over 2007 niet heeft ontvangen. Gebeurt deze correctie niet, dan zal de bibliotheek zijn vestiging moeten sluiten. Structurele inzet van deze EUR 20.000,- moet meegenomen worden in de totale evaluatie in het najaar.

Evaluatie en continuering
De resultaten en het rendement van het project zijn pas goed te beoordelen na afronding, evaluatie en verantwoording in het najaar van 2008. De geldstroom houdt op in augustus, een moment waarop de ontwikkelingen in volle gang zijn en met name de sturing van een coördinator onmisbaar is. Daarom is voor het schooljaar 2008-2009 EUR 40.000,- beschikbaar gesteld. Zo wordt het veelbelovende project niet met het badwater weggegooid en kan er een weloverwogen besluit over de structurele inzet gemaakt worden.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |