Gemeente Ermelo


GGD Gelre-IJssel sponsort avondvierdaagsedeelnemers

Voor het derde achtereenvolgende jaar deelt GGD Gelre-IJssel de komende weken een groot aantal goed gevulde rugzakjes uit aan basisschoolleerlingen die meedoen met de avondvierdaagse.

Scholen in de regio reageerden massaal op een oproep van de GGD om hun leerlingen te laten `sponsoren' tijdens de avondvierdaagse. 4000 leerlingen van 42 scholen krijgen een GGD-rugzakje, gevuld met enkele gezonde versnaperingen en informatie over voeding en beweging.

Vanwaar deze avondvierdaagse-actie?

Beweging en verantwoord eten zijn belangrijk om gezond op te groeien. Die boodschap wil de GGD graag overbrengen. Bovendien willen we kinderen en hun ouders in de regio laten weten dat je bij de GGD Gelre-IJssel terecht kunt voor informatie over gezond zijn en gezond blijven. Bijvoorbeeld op de website van de GGD: www.ggdgelre-ijssel.nl. Maar ook de schoolarts en schoolverpleegkundige staan klaar met een luisterend oor en een goed advies.

In 2006 is de avondvierdaagse-actie van GGD Gelre-IJssel voor het eerst gehouden. Het was een groot succes. Een goede reden om de `sponsoring' voort te zetten!