Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal onder invloed

Nijmegen, 28-05-2008 o Twee Nijmegenaren van 43 en 45 jaar zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 43-jarige Nijmegenaar werd slapend in zijn auto aangetroffen in de wijk Zwanenveld. De man trok de aandacht omdat de motor draaide en de lichten brandden. Omdat de man naar alcohol rook, mocht hij blazen. Bij het ademanalyseonderzoek bleek dat de bestuurder ruim boven het toegestane maximum zat. De man werd aangehouden. Op het bureau blies de verdachte 685 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De andere bestuurder werd op de Tunnelweg staande gehouden. Agenten hadden van getuigen vernomen dat omstreeks 1.00 uur een persoon met zijn auto vanaf de Smetiusstraat was weggereden.

De man werd na de blaastest ter plaatse aangehouden. Op het bureau blies de 45-jarige bestuurder 740 ug/l. Van de man is het rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt. (14)