Gemeente Wijk bij Duurstede

Maatschappelijk debat over toekomst afgerond `Bedankt voor uw inbreng'

`Wat voor gemeente wil Wijk bij Duurstede zijn in 2020?' Deze vraag heeft het gemeentebestuur voorgelegd aan de inwoners. GeĂŻnteresseerden konden hierover aan de hand van vier mogelijke toekomstbeelden met het college in gesprek gaan tijdens zogenaamde huiskamergesprekken. In totaal zijn er vijf huiskamergesprekken gevoerd. Twee in Wijk bij Duurstede, een in Cothen, een in Langbroek en een speciaal voor jeugd van het Revius Lyceum. Ook kon een antwoordkaart worden ingestuurd. Het gemeentebestuur gebruikt de uitkomsten van het maatschappelijk debat als basis voor de Structuurvisie 2020.

Slotdebat
Ruim 30 inwoners bezochten donderdag 15 mei jl. de slotavond van het maatschappelijk debat. Tijdens deze avond werden de resultaten van de huiskamergesprekken bekend gemaakt en werden de laatste openstaande vraagstukken bediscussieerd.

De cijfers
Antwoordkaarten:
o totaal ingevuld ontvangen: 206
o ingevulde voorkeuren: 265

o verdeling over toekomstbeelden:

- Seniorenparadijs: 67 25 %

- Ja tegen de Jeugd: 57 21 %

- Op eigen kracht: 44 17 %

- Recreatielandschap: 97 37 %

o waarvan door deelnemers huiskamergesprekken: 70 26 %
- Seniorenparadijs: 13 19 %

- Ja tegen de Jeugd: 14 20 %

- Op eigen kracht: 17 24 %

- Recreatielandschap: 26 37 %

Planning
Van de uitkomsten van het maatschappelijk debat wordt een responsnota opgesteld. Deze nota wordt in juli aangeboden aan de gemeenteraad en na de zomervakantie vastgesteld. Daarna wordt een concept Structuurvisie opgesteld die de gebruikelijke weg van inspraak doorloopt. In december 2008 wordt de Structuurvisie aan de gemeenteraad aangeboden, waarna nogmaals inspraak mogelijk is.

Bedankt
"Ons college is zeer tevreden over het verloop van het maatschappelijk debat", zegt wethouder Henk Muis. "De huiskamergesprekken waren ongedwongen en hebben veel informatie opgeleverd. Nu is het gemeentebestuur weer aan zet. Namens het college bedank ik iedereen hartelijk die heeft deelgenomen aan de huiskamergesprekken en iedereen die de moeite heeft genomen om de antwoordkaart uit de folder in te sturen. Bedankt. Ook speciale dank aan Kringloopwinkel Nogges, die voor het slotdebat spullen beschikbaar stelde voor de aankleding van de raadzaal."