FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten stelt ultimatum aan Maasveren

FNV Bondgenoten heeft Stichting de Maasveren een ultimatum gesteld. Wanneer Maasveren niet voor 3 juni om 18.00 uur akkoord gaat met voorstellen van de vakbond voor een nieuwe cao, gaan de werknemers vanaf 4 juni actie voeren op de veren over de Maas bij Lith, Megen, Alem en Maasbommel. De leden van FNV Bondgenoten bij de Maasveren hebben dit op 26 mei besloten in hun ledenvergadering.

"Een loonsverhoging van nul procent bieden is volkomen bespottelijk. Werknemers pikken het niet meer en komen daarom in actie," aldus Cees Bos, bestuurder FNV Bondgenoten.

Het cao-overleg tussen stichting de Maasveren en FNV Bondgenoten werd op 14 mei afgebroken. Het bestuur van de stichting weigerde om ook maar enige loonsverhoging toe te zeggen en ook alle andere voorstellen van FNV Bondgenoten werden afgewezen. Bos: "Het stichtingsbestuur is blijkbaar niet bereid om een normale cao met een eerlijk loonbod af te spreken. Ze eisen dat de werknemers er in koopkracht op achteruit gaan. Dat is onacceptabel. Ik vind het heel jammer, maar 2008 wordt niet alleen het jaar waarin de Maasveren 25 jaar bestaat, maar ook het jaar waarin het bestuur het personeel zo schoffeert dat acties onvermijdelijk zijn".

---