ProRail

Persbericht

28-05-2008

ProRail werkt aan de noordzijde van de tunnel in Baarn

De werkzaamheden voor het vrijleggen van de Soesterlijn zijn in volle gang. Aan de zuidzijde van de tunnel is al duidelijk te zien waar eind dit jaar de nieuwe lift komt. Vanaf eind mei verplaatsen de activiteiten zich naar de noordzijde van de tunnel, de kant van perron
1.
Aan de noordzijde van de tunnel werkt de aannemer zaterdag 31 mei van 07.00 uur tot 22.00 uur aan de sloop van het trappenhuis. Om veiligheidsredenen wordt de tunnel aan deze kant compleet afgesloten voor reizigers. Vanaf 1 juni is de tunnel vernauwd, zodat reizigers er wel langs kunnen.

De complete afsluiting herhaalt zich vanaf vrijdagochtend 6 juni (9.00 uur) tot en met maandagochtend 9 juni (04.40 uur). In dit weekend worden de laatste sloopwerkzaamheden uitgevoerd en start de aannemer met de aanbreng van de damwanden. Deze damwanden voorkomen dat de grond bij de aanleg van de lift zal verschuiven. Er wordt dit weekend in één aangesloten periode gewerkt.

Omleiding treinreizigers bij station
Reizigers worden op 31 mei en vanaf 6 juni tot en met maandagochtend 9 juni met bebording omgeleid via de zuidzijde van de tunnel en de Lt. Gen. Van Heutszlaan. Reizigers die vanuit Baarn richting Amersfoort of Amsterdam reizen dienen rekening te houden met extra looptijd naar het middenperron. Op zaterdag 7 juni vertrekken de treinen voor Soest en Utrecht vanaf het middenperron. De omleiding geldt dan ook voor deze reizigers.

Aangepaste dienstregeling NS
Zondag 8 juni rijden er geen treinen, wat ook samenhangt met uitgebreide werkzaamheden aan het spoor bij Hilversum. Vanaf Baarn zet NS bussen in voor de richtingen Soest, Amersfoort en Hilversum. Kijk voor meer informatie op www.ns.nl.

Veiligheid
Verkeersregelaars zien bij de overweg toe op een veilige oversteek van de reizigers.
Daarnaast worden extra veiligheidsvoorzieningen getroffen in de vorm van markeringen, bebording en een hek waarmee de doorstroom van reizigers wordt gereguleerd.