AutoRai

Infiniti reserveren op het internet

(5/28/2008)
De komst van het nieuwe premium automerk Infiniti naar Nederland werpt zijn schaduw ver vooruit. Liefhebbers van het exclusieve automerk die niet willen wachten totdat de eerste modellen van Infiniti dit najaar in de Infiniti Centers in Amsterdam en Rotterdam arriveren, kunnen nu alvast de auto van hun keuze reserveren op het internet.

Infiniti biedt toekomstige klanten hiermee de mogelijkheid om bij de eerste berijders van een echte Europese en op maat gemaakte Infiniti in Europa én in Nederland te behoren. Potentiële klanten kunnen zich inschrijven via www.infiniti.eu

Achter de schermen wordt alles in het werk gesteld om de introductie van Infiniti op de Europese markt zo goed mogelijk te realiseren. De modellen van dit premiummerk worden volledig afgestemd op de wensen van de Europese automobilist. AutoBinck Holding NV, de Nederlandse vertegenwoordiger van Infiniti, werkt momenteel hard aan de realisatie van de Infiniti Centers in Amsterdam en Rotterdam. In deze state-of-the-art Infiniti centra worden straks alle modellen van Infiniti op een aansprekende wijze getoond.

De range van Infiniti bestaat uit vier onderscheidende modellen, te weten: de coupé crossover de Infiniti FX, die verkrijgbaar is met een 5 liter V8-motor en een 3.7 V6. De sportieve Infiniti EX 37, eveneens een coupé crossover. De luxe Infiniti G37 Sedan en de zeer sportieve Infiniti G37 Coupé.

Infiniti is al jaren succesvol in de Verenigde Staten. Tussen de Infinitiâs die in de VS rijden en de nieuwe Infinitiâs die voor Europa zijn bestemd zit een wereld van verschil vanwege de afwijkende eisen die de automobilisten in beide werelddelen stellen. âSommige modellen worden wel op vier- tot vijfhonderd punten aangepastâ, zegt Laurent Le Guilcher, directeur West-Europa van Infiniti Europa. âDe verschillen zitten vooral in de motor, het stuur- en rijgedrag van de auto, de transmissie en het materiaalgebruik. âHet gaat te ver om te zeggen dat de Europese Infiniti een compleet andere auto is in vergelijking met die uit de Verenigde Staten, maar veel scheelt het nietâ.

Het is vrij eenvoudig om alvast via het internet een nieuwe Infiniti te reserveren. Nadat een aantal details zijn opgegeven ontvangt de nieuwe klant een persoonlijk reserveringsnummer. Vervolgens neemt het dichtstbijzijnde Infiniti Centre contact op met de kandidaat om de details door te nemen. Zo wordt de order gehonoreerd voordat de officiële verkoop van start gaat. Hierdoor is exclusiviteit en een snelle levering gewaarborgd. Infinitiâs exclusieve reserveringlijst is geopend tot 30 september 2008.

De komst van het premium automerk Infiniti naar Europa is bepaald niet ongemerkt voorbij gegaan. Sinds de lancering van het merk op de autosalon van Geneve hebben meer dan 10.000 mensen zich ingeschreven via www.infiniti.eu om een Infiniti insider te worden. Een Infiniti insider wordt nauwgezet van alle zaken rondom het Infinitimerk op de hoogte gehouden. âDe belangstelling voor Infiniti is overweldigendâ, zegt Laurent Le Guilcher. âHet geeft aan dat veel mensen vol verwachting uitkijken naar de komst van het nieuwe premiummerk Infinitiâ.