Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 28 mei

* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
SCHIEDAM - De politie van district Waterweg-Noord heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een woning aan de Vlaardingerdijk een hennepkwekerij opgerold. Na een melding dat er een inbraak in de woning gaande zou zijn, ging de politie eropaf. In plaats van inbrekers troffen de politieagenten, nadat zij via een openstaande deur naar binnen waren gegaan, een hennepkwekerij en een nep vuurwapen aan. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT TWEE VERDACHTEN AAN VOOR DIEFSTAL FIETS

SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft dinsdagmiddag rond twaalf uur op de Botter twee verdachten aangehouden voor diefstal van een fiets. Oplettende getuigen alarmeerden de politie naar aanleiding van een diefstal van een fiets aan het Bachplein. Zij zagen daar de 16-jarige jongen uit Rotterdam en de 18-jarige jongen uit Vlaardingen rommelen aan twee fietsen. Politiepersoneel zette onmiddellijk de achtervolging in en hielden de twee jongens aan op de Botter. Tijdens de aanhouding werd door één van de verdachten een, vermoedelijk gestolen fiets, aan de kant gezet. Deze werd in beslag genomen. Verder worden de jongens ervan verdacht nog twee fietsen te hebben beschadigd. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT ASO-CONTROLE OP CHURCHILLPLEIN

ROTTERDAM-CENTRUM - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie dinsdagmiddag tussen half drie en half zes op het Churchillplein een ASO-controle (aanpak brommer/scooteroverlast) gehouden.
Politieagenten constateerden bij de actie de volgende overtredingen:
Niet tonen van een kentekenbewijs (14 keer), niet direct tonen van een rijbewijs (1 keer), rijden zonder rijbewijs (3 keer), rijden met een te hoog vermogen (3 keer), geen goed werkende rem (2 keer), geen juiste verlichting (1 keer), niet dragen van een helm (1 keer), geen juiste bel/hoorn (1 keer) en geen goed werkende veer (1 keer). In één geval werd een kentekenbewijs ingevorderd nadat bleek dat een bromfiets 93 km/h reed. Tevens hield de politie drie autobestuurders aan voor het niet dragen van een gordel.

POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR VERNIELEN FIETS

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft woensdagochtend rond half vijf op de Westblaak twee mannen uit Rotterdam aangehouden voor het vernielen van een fiets. Oplettende getuigen zagen twee mannen een fiets vernielen en waarschuwden de politie. Vervolgens hielden agenten de verdachten van 23 en 24 jaar aan en brachten hen over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT HELER AAN
STADSDRIEHOEK / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks kwart over drie op de Rijstuin een 56-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor heling. Naar aanleiding van een controle van surveillerende politiemensen werd de Rotterdammer aangehouden voor heling van een autoradio, frontje en een slede. Hij had deze bij zich toen agenten hem controleerden vanwege zijn verdachte gedrag. Agenten namen de goederen in beslag. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN MET OPENSTAANDE BOETE

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verdachte aangehouden die nog een gevangenisstraf van twee dagen open had staan. Woensdagmorgen rond half drie wilde surveillerende agenten een jongen controleren op de Jacob Catsstraat. Hij sloeg op de vlucht, en na een korte achtervolging hielden de politiemensen hem staande. Hij had nog een openstaande gevangenisstraf van twee dagen. De 17-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* ONDERZOEK NA BRAND IN WONING
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft bij een melding van brand in een woning onderzoek verricht. De politie kreeg woensdagmorgen rond half vijf melding van rookontwikkeling in een woning. Ter plaatse op het Noordplein bleek dat een bewoner van de woning, een 43-jarige Rotterdammer, in slaap was gevallen en vergeten was een pannetje van het vuur te halen. De buurtbewoners hadden de rook gezien en de hulpdiensten gebeld. De brandweer heeft daarop de deur geforceerd. Een 9 maanden oude baby die ook in het huis aanwezig was, is voor alle zekerheid (in verband met mogelijk rookinhalatie) nog onderzocht in het SFG ziekenhuis. De woning is gelucht en de bewoners konden weer naar huis terug.


* ONDERZOEK NA AANRIJDING
ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen. Dinsdagochtend rond elf uur kreeg de politie melding van een aanrijding van een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen, waarbij de fietser onder de vrachtwagen terecht kwam. Toen agenten ter plaatse kamen op de kruising van de Bergweg en de Gordelweg was het slachtoffer, een 65-jarige Rotterdamse, zwaargewond en lag klem tegen een wiel. Ze is met spoed overgebracht naar het Erasmus MC voor de behandeling van haar verwondingen. Agenten hebben gesproken met diverse getuigen om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken. Ook de technische ongevallendienst van de politie heeft terplekke onderzoek verricht. De familie van het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De 40-jarige bestuurder van de vrachtwagen is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling. Dinsdagmiddag rond kwart voor vier kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Parsifal. Ter plaatse bleek dat een slachoffer, een 17-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel, geduwd en geslagen was door haar exvriend, een 29-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De man zou de vrouw meerdere malen hebben gestompt, waarna de vrouw ondermeer een bloedlip kreeg. Hij zat op dat moment nog in de woning. Politiemensen hebben de man daar aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT CONTROLE ZWAAR VERVOER
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie dinsdagochtend- en middag op de busstrook op de CG Roosweg een controle gehouden op overbelading van vrachtwagens en personenauto's met aanhangers. De controle vond plaats tussen negen uur en half drie. Hierbij werd gebruik gemaakt van een mobiele weegbrug. In totaal werden werden veertig voertuigen gecontroleerd. De politie stelde de volgende overtredingen vast: Bij één vrachtwagen werd een proces verbaal uitgeschreven omdat de combinatie te lang was. Politiemensen gaven tevens een rijverbod. Twee vrachtwagens hadden dusdanige slechte banden, dat de politie een rijverbod gaf en proces verbaal uitschreef. In drie gevallen werd proces verbaal opgesteld voor losliggende of afvallende lading. In één geval was een caravan achter een personenauto 37 procent overbeladen. Hiervoor gaven agenten een proces verbaal en de caravan werd herbeladen. Verder hield de politie een beroepschauffeur aan die sinds 2006 met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs reed. Daarnaast trof politiepersoneel drie vrachtwagens met een overbelading van 21, 20 en 28 procent aan. Deze werden ter plaatste afgeladen op een ander voertuig. Verder schreven agenten voor drie vrachtwagens, met een lagere overbelading, een proces verbaal uit.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
BLOEMHOF - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij in een woning aan de Lange Hilleweg opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Met behulp van een hoogwerker constateerden de politieagenten dat er een henneplucht uit een openstaand dakraam kwam. In een ruimte op de zolder troffen zij vervolgens een actieve kwekerij met ruim 250 hennepplanten aan. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* POLITIE HAALT JONGEN OP MINIBIKE VAN DE WEG

BEVERWAARD - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft dinsdagochtend een 15-jarige Rotterdammer op een minibike van de Rhijnauwensingel gehaald. De jongen reed zonder helm op de kleine motorfiets, en had geen rijbewijs. Hij krijgt hiervoor een bekeuring.


* GETUIGENOPROEP
HOOGVLIET - De politie van Hoogvliet is op zoek naar getuigen. Op dinsdagmiddag 29 april tussen twaalf en twee uur, is een 41-jarige vrouw uit Rotterdam het slachtoffer geworden van aanranding. De vrouw werd belaagd nabij het terrein van de gemeentewerken aan de Max Havelaarweg, in het Ruigeplaatbos. Op de plek van de aanranding stond op dat moment een witte bestelbus geparkeerd.
De politie is op zoek naar getuigen. Bekend is dat ten tijde van de aanranding een man te voet passeerde. De man is vermoedelijk tussen de 58 en 65 jaar oud, heeft blond haar en draagt een bril. De politie wil graag in contact komen met deze man. Ook als u anderzijds over informatie over dit misdrijf beschikt, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.


* AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL
BARENDRECHT - Maandagavond kreeg de politie een melding dat jongens bezig waren fietsen te vernielen aan de Gebroken Meeldijk in Barendrecht. De snel daarna gearriveerde politie zag drie jongens op fietsen wegrijden. Eén van hen hield een zadel met zadelpen in zijn hand. Bij het zien van de politie gooide hij het weg. Na een korte achtervolging kon deze jongen, 13 jaar en afkomstig uit Rotterdam, worden aangehouden. Eenmaal in de politie-auto gezet werd hij gebeld door één van de andere twee. Deze jongeman, 14 jaar oud en ook afkomstig uit Rotterdam, is toen door de politie te verstaan gegeven zich te melden. Dat deed hij diezelfde avond nog. Tegen de twee jongens wordt proces-verbaal opgemaakt en naar de derde jongeman wordt een onderzoek ingesteld.


* POLITIE NEEMT AUTO IN BESLAG NA NIET BETALEN BOETES

ROTTERDAM-CHARLOIS - Woensdagmorgen, om ongeveer vier uur, zagen surveillerende politiemensen in Schiedam dat een bestelbusje door het rode verkeerslicht reed. Vervolgens reed de bestuurder de A4 en de A15 op en reed daar met veel te grote snelheden. Bij de afslag nabij Heijplaat reed de man opnieuw door het rode verkeerslicht. Toen de bestuurder, een 28-jarige man uit Mechelen (B), werd aangesproken op zijn rijgedrag en hij daarvoor een proces-verbaal kreeg aangezegd bleek dat hij nog een aantal boetes moest betalen. Toen hij hieraan niet kon voldoen werd zijn auto in beslag genomen. De man werd hierop zo kwaad dat hij de politiemensen allerlei verwensingen naar het hoofd slingerde en tenslotte gooide hij van nijd zijn telefoon kapot. Het hielp hem allemaal niets. Pas als de boetes betaald zijn gaat de auto terug naar de eigenaar.


* JONGEMAN GEWOND NA AANRIJDING
MIDDELHARNIS - Dinsdagochtend, om ongeveer elf uur, vond een aanrijding plaats op de kruising Eerste Groeneweg met de Langeweg (N215) in Middelharnis. Een 64-jarige automobilist uit Nieuwe Tonge reed de kruising op en kwam in botsing met twee scooterrijders. Deze twee, 16 en 15 jaar oud en beiden afkomstig uit Oude-Tonge reden op de parallelweg van de N215 en konden de auto niet meer ontwijken. De 16-jarige jongen is overgebracht naar het Wheel Bethesda Ziekenhuis en tegen de 15-jarige jongeman is proces-verbaal opgemaakt voor het niet in het bezit hebben van de vereiste papieren. Naar de exacte oorzaak van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld.


* TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Dinsdagmorgen, om ongeveer half twaalf, reed een 41-jarige man uit Kerwerve met zijn auto op de Kanaalweg WZ in de richting van de Groene Kruisweg. Toen hij afremde om af te slaan richting de Grondweg werd hij achterop gereden door een 21-jarige automobiliste uit Hellevoetsluis. Door de aanrijding raakten beide bestuurders gewond. De vrouw klaagde over pijn op de borst en de man had nekklachten. beiden zijn overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De beide voertuigen moesten worden weggetakeld.


* POLITIE ZOEKT GETUIGEN AUTO-INBRAAK
SPIJKENISSE - Toen een 31-jarige man, op dinsdagochtend om kwart voor elf bij zijn auto kwam, bleek daar een vreemde man in te zitten. De eigenaar van de auto had zojuist zijn boodschappen gedaan en kwam terug bij zijn auto die geparkeerd stond op de Westakker. Toen de vreemde man zich kennelijk betrapt voelde stapte die uit en liep weg. Toen de eigenaar vroeg wat de man in zijn auto deed reageerde die daar niet op. Even later bleek dat de auto met een schroevedraaier was opengebroken en dat de radio/CD-speler al was gedemonteerd.
Het signalement van de auto-inbreker is:
Een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, leeftijd ongeveer 50 jaar met een onverzorgd uiterlijk en een mager postuur. Hij droeg een rode pet en jas, een spijkerbroek en hij had een blauwe tas bij zich.
Heeft u informatie over deze zaak of over de man, neemt u dan contact op met de politie op 0900-8844. U kunt ook bellen met M. 0800-7000.

Uitgave dinsdag 27 mei

* FIETSSTER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
Een 66-jarige vrouw uit Rotterdam is dinsdagochtend ernstig gewond geraakt na een aanrijding op de Bergweg/Gordelweg. Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit IJmuiden sloeg rond kwart over elf af en zag hierbij de fietsster over het hoofd. Het slachtoffer liep zware verwondingen op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De Technische Ongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.