Politie Midden- en West Brabant

Politie gaat flyeren in zaak dode baby Willem van Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 28 mei 2008

Politie gaat flyeren in zaak dode baby Willem van Oosterhout

OOSTERHOUT: Het rechercheteam dat naspeuring doet naar aanleiding de aangetroffen dode baby in Oosterhout gaat de hulp van het Oosterhoutse publiek inroepen. In de twee woonwijken die grenzen aan de vindplaats van het overleden jongetje worden huis-aan-huis flyers verspreid.

Op woensdagmorgen 12 maart werd door voorbijgangers het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren baby. Het bleek om een overleden jongetje te gaan. Hij was achtergelaten in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal-Zuid. In de daarop volgende dagen kreeg hij de naam Willem van Oosterhout en een laatste rustplaats op de begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek in een poging de ouders te achterhalen. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat Willem van Oosterhout is geboren in de omgeving van zijn vindplaats. Om die reden worden er donderdag 29 mei 2.700 flyers huis- aan-huis verspreid. De flyers worden bezorgd bij alle woningen in de woonwijken die grenzen aan de vindplaats van het overleden jongetje.

Op de flyer staan foto's afgebeeld van aangetroffen spullen bij baby Willem van Oosterhout. Het gaat om een stuk tapijt en een handdoek. De politie stelt de wijkbewoners de navolgende vragen:

* Kent U iemand in Uw omgeving die zwanger was, of van wie het vermoeden bestond dat ze zwanger was, en waar toch geen baby is, ook al is hiervoor een goede reden opgegeven?

* Herkent U de handdoek en/of het tapijt of de combinatie hiervan?
* Hebben er in Uw woonomgeving mensen gewoond of verbleven die er nu niet meer zijn.

De inhoud van de flyer is in meerdere talen opgesteld. (Nederland, Engels, Turks en Arabisch). De politie hoopt dat buurtbewoners kunnen en willen helpen in de speurtocht naar de tot op heden nog onbekende ouders van het overleden jongetje.

>>> klik hier voor de flyer (in PDF-formaat) >>>

Auteur: Jeroen Steenmeijer