Gemeente Rotterdam

Werkgelegenheidsmonitor voorjaar 2008 gepresenteerd

De werkgelegenheid in Rotterdam blijft groeien. Daardoor is in de periode december 2007-maart 2008 het aantal werklozen in Rotterdam met ruim 4% afgenomen. Dat is een sterkere afname dan in de voorgaande twee jaren in dezelfde periode. Hieruit blijkt dat de Rotterdamse economie zich krachtig blijft ontwikkelen.

Door de uitstroom van senioren zal de werkgelegenheid blijven toenemen. De krapte op de arbeidsmarkt wordt daardoor structureel. Zorgelijk is wel dat de langdurig werklozen, mensen die meer dan drie jaar geen werk hebben, hier nog nauwelijks van profiteren. Dit zegt wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid) naar aanleiding van de presentatie van de Werkgelegenheidsmonitor Voorjaar 2008 op woensdag 28 mei 2008.

Iedereen werkt mee

Het vergroten van de arbeidsparticipatiegraad van de Rotterdammers is een belangrijke voorwaarde om de economie van de stad gezond te houden. De gemeente Rotterdam neemt hiervoor al verschillende maatregelen. De poortwachtersfunctie voorkomt dat mensen onnodig in een uitkeringssituatie terechtkomen; fraude wordt actief opgespoord en onder de kop Iedereen aan het werk is er een intensieve aanpak om o.a. die mensen die al langer een uitkering hebben weer aan het werk te krijgen.

Bron: Bestuursdienst, 28-05-2008