Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 28-05

BERGEN OP ZOOM, 28 mei 2008

Ex aangehouden na aanrichten vernielingen

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond een 38-jarige man uit Roosendaal aan voor vernieling. De man zou vernielingen hebben aangericht bij de woning van zijn ex-vrouw bij haar woning aan de Desmijndijk. De man richtte schade aan aan aardewerk en beplanting rond de woning. Reden voor de vernielingen zou een
echtscheidingsconflict zijn. De 32-jarige vrouw meldde de vernielingen bij de politie, die de verdachte nabij haar woning aanhield. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee aanhoudingen na diefstal jassen

OUDENBOSCH: Op dinsdagochtend hield de politie een 16-jarige en een 14-jarige jongen uit Roosendaal aan voor diefstal. Maandag en dinsdag nam de politie aangiften op van diefstal van twee jassen. De jassen waren de week daarvoor gestolen op een middelbare school in Oudenbosch. Na enig onderzoek kwam de politie bij de twee verdachten uit. Zij zijn verhoord en bekenden iets met de diefstal te maken te hebben. De 14-jarige jongen bekende de jassen te hebben weggenomen van de kapstok. Hij zou ze vervolgens hebben verkocht.

Tweetal aangehouden voor oplichting via internet

DINTELOORD: De politie hield op dinsdagochtend een 55-jarige man uit Schiedam en een 26-jarige vrouw uit Dinteloord aan op verdenking van óplichting via internet. De twee zouden via veilingsites spullen hebben aangeboden. De koper van de goederen maakte geld over, maar kreeg nooit de gekochte goederen toegestuurd. Een 37-jarige gedupeerde uit Oss deed aangifte van oplichting. Onderzoek van de politie leidde naar de twee verdachten. Ze zijn in de woning van de vrouw in Dinteloord aangehouden en in verzekering gesteld. Om hoeveel oplichtingen het in totaal gaat en wat de individuele rol van de verdachten is, wordt onderzocht.

Man gewond bij bedrijfsongeval

MOERDIJK: Op dinsdagmiddag viel bij een bedrijf aan de Orionweg een medewerker van een trap. De man was vermoedelijk gestruikeld en van een metalen trap gevallen. Meerdere ambulances en een traumahelikopter snelden naar het bedrijf. Hier bleek de man aanspreekbaar en leek het letsel mee te vallen. De inwoner van Vlissingen is naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Snelheidscontrole

NIEUW-VOSSEMEER: De politie hield op dinsdag tussen 10.15 uur en 15.45 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg. Van de 1318 passanten waren er 129 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg