Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 28-05

BREDA, 28 mei 2008

Tweetal aangehouden na achtervolging

BREDA: De politie hield op dinsdag om 21.55 uur twee personen aan na een achtervolging door het centrum van Breda. Ze veroorzaakten op de Prinsenkade een ongeval en werden op de Lunetstraat klem gereden.

De man en de vrouw reden in een auto over een rotonde aan de Dorpsstraat. De auto kwam vanuit de richting Bavel en kon ternauwernood een aanrijding voorkomen. De bestuurder kreeg een stopteken en werd op de Ulvenhoutselaan staande gehouden. De inzittenden werden gecontroleerd. Toen de politiemedewerker de identiteit van de inzittenden controleerde, stapten zij in en reden met hoge snelheid weg. De vrouw nam deze keer plaats achter het stuur.

Ze reden door de wijk Ijpelaar richting het centum van Breda. Hier reden ze door de Halstraat, over de Grote Markt richting de Haven. Op de kruising met de Nieuwe Prinsenkade veroorzaakte de bestuurster een verkeersongeval. Een 43-jarige Bredanaar reed over de Prinsenkade en werd geraakt door de auto van de twee vluchtenden. De man had last van zijn zij en buik. Hij is voor behandeling naar de eerste hulp gegaan. Van hem zal later aangifte worden opgenomen.

De auto van de vluchtenden werd op de Lunetstraat klem gereden door de politie. De 38-jarige man en de 36-jarige vrouw uit Enschede zijn aangehouden. De man is veelpleger en heeft een rij-ontzegging. De vrouw is ook niet in bezit van een rijbewijs en wordt ook verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval. De twee zijn ingesloten en verhoord.

Bestuurder zonder rijbewijs met inbrekersgereedschap

BREDA: Surveillerende politiemensen zagen woensdagochtend een auto rijden in de Stationsstraat. De bestuurder reed slingerend en werd in de Nassaustraat staande gehouden. De 33-jarige man uit Dongen bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. In de auto werd inbrekersgereedschap gevonden. Dit is in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdag even na middernacht een 48-jarige man uit Etten-Leur aan voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht eind april in een horecagelegeheid aan de Oude Bredaseweg een 44-jarige vrouw te hebben bedreigd. De man liep tegen de vrouw aan, maar deze ging niet uit de weg. Hierop trok de man een mes en bedreigde haar hiermee. De vrouw had al eerder onenigheid met de man gehad. De vrouw deed aangifte.
De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. Tijdens verhoor bekende de man de bedreiging.

Beschonken bestuurder aangehouden na aanrijding

BREDA: Op dinsdagavond gebeurde er even voor 20.30 uur een ongeval op de Academiesingel. Een 38-jarige Amerikaan was met zijn auto tegen de auto van een 42-jarige Bredanaar aan gereden. Hierbij raakte niemand gewond.

De Amerikaan bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en onderging op het politiebureau een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een schikking van 550,-. Deze is voldaan en de man is in vrijheid gesteld. De man mag met zijn Amerikaanse rijbewijs niet meer in Nederland auto rijden.

Werknemer aangehouden voor diefstal uit bedrijf

BREDA: Dinsdagavond meldde de eigenaar van een bedrijf aan het Minervum een bedrijfsdiefstal. De politie hield op aanwijzen van de bedrijgseigenaar een 40-jarige werknemer uit Breda aan. De man had een grote hoeveelheid schoonheidsproducten weggenomen. Dinsdag was hij betrapt op stelen. De politie werd gealarmeerd en hield de man aan. Uit de verklaring van de verdachte bleek dat de man al eerder diefstal had gepleegd. Hij had de schoonheidsproducten mee naar huis genomen en wilde deze verkopen. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de eigenaar van het bedrijf is aangifte opgenomen.

Resten hennepkwekerij ontdekt in woning

BREDA: Dinsdag werden in een woning aan de Minister Kanstraat de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Behalve apparatuur voor een hennepkwekerij werd ook ruim 10 kilo hennep en hennepresten gevonden. De 33-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Hij verklaarde dat de apparatuur en resten afkomstig waren van een kwekerij, die eind vorig jaar door de politie werd ontdekt. De politie heeft alles in beslag genomen.

Man aangehouden voor bedreiging ex

ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdagmiddag een 48-jarige man uit Breda aan voor bedreiging. De 41-jarige bewoonster van een woning aan de Stationsstraat belde de politie met de mededeling dat zij werd bedreigd door haar ex. De man had de vrouw in de woning verbaald bedreigd en had tegen de muren geschopt. De politie hield de Bredanaar aan. De man bleek ongewenst vreemdeling en de Vreemdelingenpolitie is ingeschakeld.

Klant vernielt ruit

BREDA: Op dinsdagochtend wilde een 31-jarige man uit Breda pinnen bij een bankfiliaal aan het Chasseveld. Toen dit niet bleek te kunnen, liep de man het gebouw binnen om verhaal te halen. De bankmedewerkers konden de man niet verder helpen. De man werd hierop verbaal agressief, bedreigde de medewerkers en schopte tegen een ruit, waardoor deze beschadigde. Van een medewerker van de bank is aangifte opgenomen en de Bredanaar is aangehouden. Hij meldde zich zelf op het politiebureau.

Vleesdief aangehouden

BREDA: Een medewerker van een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat betrapte dinsdagmiddag een 30-jarige Bredanaar op winkeldiefstal. De man had voor ongeveer 70,- vlees gestolen. Hij had de goederen in een tas gestopt en wilde zonder af te rekenen de winkel verlaten. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aanhouding voor stalking

BREDA: Dinsdagmiddag hield de politie een 37-jarige man uit Breda aan in zijn woning voor stalking. De man had een 56-jarige vrouw uit Achtmaal veelvuldig gebeld en gesmst. De vrouw deed midden mei aangifte tegen de 37-jarige man, die een bekende van haar is. De politie hield hem dinsdag aan, verhoorde hem en stelde hem in verzekering.

Auteur: Inge Rijgersberg