Radboud Universiteit Nijmegen


Gouden Peer voor prof. Bas Kortmann

Datum bericht: 28 mei 2008

Het juridisch tijdschrift Mr. heeft prof. Bas Kortmann onderscheiden met de Gouden Peer op het gebied van het insolventierecht. Kortmann werd door vakgenoten uitgeroepen tot beste hoogleraar op dit vakgebied.

Prof. Kortmann werd tot beste jurist op zijn vakgebied uitgeroepen door ruim twintig van de beste insolventiejuristen in dit land. Kortmann is behalve rector magnificus van de Radboud Universiteit Nijmegen ook nog steeds hoogleraar Burgerlijk recht en voorzitter van het bestuur van de Grotius Academie. Daarnaast heeft hij commissariaten bij SNS Reaal en Dela. Ook zit hij in de zogeheten `Stichting preferente aandelen ING'.

Volgens Kortmann heeft het insolventierecht de afgelopen vijftien jaar een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. 'Voor die tijd waren curatoren toch een beetje het uitschot van de advocatuur, namelijk de commerciële zakenjongens. Nu wordt dit rechtsgebied beschouwd als een interessante academische specialisatie. Ik denk dat ik daaraan heb bijgedragen, onder meer door mijn betrokkenheid bij de specialisatieopleiding voor curatoren.'

De verkiezing van de Gouden Peer wordt sinds 2007 door het tijdschrift Mr. georganiseerd. In het komende nummer van Mr. wordt Kortmann uitgebreid geïnterviewd naar aanleiding van zijn verkiezing.