Gemeente Leeuwarden

Friese instellingen voorzien van keurmerk

Bron: Gemeente Leeuwarden (28-05-2008) Alle vijf in Leeuwarden gevestigde instellingen voor maatschappelijke opvang, hulp bij geweld en verslavingszorg hebben op dit moment een HKZ-keurmerk. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het keurmerk geldt voor de instellingen: Zienn (voorheen SMO Fryslân en Blijenhof Burgum), LIMOR, Leger des Heils, Fier Fryslân (hulp bij geweld) en Verslavingszorg Noord Nederland.

De instellingen werken provinciebreed en over de provinciegrenzen heen.

Een onafhankelijke certificatie-instelling toetst jaarlijks het kwaliteitssysteem van de instelling. Stichting HKZ richt zich op duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn.

Een instelling met een HKZ-keurmerk biedt kwaliteit in dienstverlening aan haar klanten. Financiers, cliënten, samenwerkingspartners en overheid kunnen er vanuit gaan dat de instelling intern de zaken op orde heeft. De instelling voldoet ook aan alle voorwaarden om optimale zorg te leveren. De toekomst van de cliënt staat daarbij altijd voorop.

De instelling moet er wel voor zorgen dat de zorg- en dienstverlening bij "de tijd" blijft. Het HKZ-keurmerk is drie jaar geldig. De instellingen zijn wettelijk verplicht om zorgkwaliteit te leveren.