CNV: Stakers eisen aandacht

28/05/2008 15:44

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Stads- en streekvervoer (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 28 mei 2008


------

CNV Stads- en streekvervoer onverminderd in actie

Stakers eisen aandacht

De leden van CNV Stads- en streekvervoer eisen met hun acties meer en meer aandacht op. Soms zijn acties min of meer ludiek. Op andere momenten wordt met kracht en lawaai aandacht gevraagd voor het cao-conflict met de werkgevers. Met veel lawaai gingen stakende chauffeurs en controleurs van Arriva woensdagochtend te keer bij het station De Trambaan in Heerenveen waar ook het hoofdkantoor van Arriva is gevestigd. Morgen gaan buschauffeurs in Deventer om 09.00 uur in colonne door de stad richting stalling. In Helmond bezoeken de actievoerende OV'ers verzorgingshuhis Keijserinnedael. En in Herten - bij Roermond - wordt het Limburgs hoofdkantoor van Veolia donderdagochtend vanaf 10.00 uur belaagd.

De actie in Heerenveen was uitgelokt door Arriva-directeur Hettinga. Dat had gesuggereerd dat stakers hun tijd doorbrengen in de eigen achtertuin. "Dat allesbehalve", aldus bestuurder Emiel Peper. "Om het tegendeel te bewijzen zijn we maar bij diezelfde Hettinga in 'de voortuin' gaan zitten."

Enkele honderden Veolia-chauffeurs reizen donderdagochtend naar Veolia aan de Natronchemieweg in Herten. Stakende buschauffeurs bezoeken daar 'de voortuin' van de Limburgse vervoerder. Ook hier als reactie op het achtertuinenverhaal.

In Deventer is het ook morgen, donderdag bal. Het is daar de bedoeling dat de chauffeurs verzamelen bij het busstation, direct na 09.00 uur. Om vervolgens, precies om 09.15 uur in colonne richting de busstalling te rijden. Daarbij wordt niet geheel de kortste route gevolgd.

Verzorgingshuis

Leden van vervoersmaatschappij Hermes in het Brabantse Helmond gaan donderdag na de ochtendspits (vanaf 09.00 uur) wandelen, ijsjes eten, koffie drinken met de bewoners van verzorgingshuis Keijserinnedael. Tijdens de wandeling kan passerend publiek rekenen op een flyer die nog eens de reden van de actie duidt.

Daarbij gaat het nog altijd om een éénjarige cao, 3,5 procent loonsverhoging, 0,5 procent verhoging van de eindejaarsuitkering tot 1,15% en 150 euro netto per jaar tegemoetkoming in de gestegen ziektekostenpremie.





http://www.cnvbedrijvenbond.nl