Wethouder inspecteert starterswoningen Kreekrand

28/05/2008 15:49

Heddes Bouw BV

28 mei 2008 - Wognum - Op dinsdag 27 mei jl. kwam de wethouder van de gemeente Medemblik, Kasper Gutter, inspecteren wat de status is van de bouw van 24 starterwoningen "De Kreekrand" te Wognum. Tien maanden geleden sloeg Kasper Gutter officieel de 1e paal in de grond van het door Heddes Vastgoed ontwikkelde project. Samen met Rogier de Lint van Heddes Vastgoed ging hij op pad.

Het complex is bijna gereed en zal naar verwachting voor de zomervakantie worden opgeleverd. Tijdens de inspectie viel het op dat de gevel is bekleed met rode dakpannen en hierdoor het complex goed past in het straatbeeld. Gutter: "Het mooiste is dat alle appartementen verkocht zijn aan Wognummers. We moeten voorkomen dat dorpen als Wognum vergrijzen en krimpen. Bouwen voor starters is de oplossing. Met woningen vanaf 105.000 euro laten we zien dat dit mogelijk is."

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij deze 24 woningen. De woningen worden verwarmd door een warmtepomp in combinatie met warmtewisselaars die zijn aangebracht onder de heipalen. Daarnaast heeft De Kreekrand zonnepanelen op het dak. De woningen kunnen hierdoor zonder gasaansluiting functioneren. Bij elkaar een CO2-besparing van ca. 60 %.

Zowel het probleem van de beperkte mogelijkheden voor starters op de woningmarkt, als de CO2 uitstoot, vormen anno 2008 een bron van maatschappelijk debat. Met De Kreekrand laten Heddes Vastgoed BV en de gemeente Medemblik, financieel ondersteund door de provincie Noord-Holland, zien dat wanneer partijen gezamenlijk hun handen uit de mouwen steken juist ook op kleine schaal een positieve bijdrage kan worden geleverd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.heddes.nl