Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (28-05)

TILBURG, 28 mei 2008

Aanrander op heterdaad gearresteerd

TILBURG: Een 26-jarige vrouw uit Tilburg werd onverhoeds aangerand door een man.
Dat gebeurde dinsdagochtend 27 mei rond 11.30 uur op de Bredaseweg. De vrouw stond te wachten voor een verkeerslicht toen ze werd aangesproken door een onbekende man.

Hij sprak haar aan, greep haar bij haar borst en liep daarna verder. De vrouw sprak even verderop agenten aan die bezig waren met een verkeerscontrole. Op basis van het signalement kon de verdachte snel worden opgespoord en ingerekend. Het bleek om 24-jarige man uit Raamsdonk te gaan. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs. Tijdens het verhoor legde hij een bekentenis af. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Motoragent raakt gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Een motoragent van de politie Midden en West Brabant raakte woensdagochtend 28 mei 2008 gewond bij een verkeersongeval. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeluk gebeurde omstreeks op de kruising van de Ringbaan-Zuid met de Goirleseweg.

De motoragent was samen met zijn collega op weg naar een verkeersongeval met letsel op het Bels Lijntje. De collega reed achter het slachtoffer. Op de kruising ontstond een aanrijding tussen de voorste motorrijder en de personenauto. De agent reed op dat moment over de Ringbaan-Zuid in de richting van de Ringbaan-West. De automobiliste (37-jarige vrouw uit Goirle) reed over de Goirleseweg, komende vanuit de richting Goirle en stak de Ringbaan-Zuid over. Ter plaatse wordt het verkeer geregeld door verkeerslichten. Door de aanrijding kwam de motoragent ten val en schoof verder over het wegdek. Hij kwam met zijn lichaam tegen een verkeersheuvel tot stilstand. Zijn letsel is op dit moment nog onbekend. Hij is wel steeds goed aanspreekbaar geweest. Het gaat om een 46-jarige medewerker van de politie Midden en West Brabant.

De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door verkeersanalisten van een ander politiekorps. Uit oogpunt van objectiviteit is dat een standaardprocedure bij verkeersongevallen waarbij politieagenten betrokken zijn.

15-jarige met imitatie vuurwapen

TILBURG: Dinsdagmiddag 27 mei kreeg de politie melding dat een jongen met een vuurwapen was gesignaleerd op het Nassauplein. Op basis van het signalement wisten agenten de knul de achterhalen. Hij was in het bezit van een imitatie vuurwapen. Het bleek om echt lijkend pistool. Het wapen is door de politie in beslag genomen. De 15-jarige jongen uit Tilburg krijgt waarschijnlijke een verwijzing naar Bureau Halt. Zijn ouders zijn over het voorval geïnformeerd.

De Tilburgse politie startte begin mei in samenwerking met de middelbare scholen, Bureau HALT, Jongerenwerk en de Gemeente een voorlichtingscampagne gestart om jongeren te waarschuwen voor het bezit en aanschaf van nepwapens zoals balletjespistolen en laserwapens.. Het bezit van een dergelijk nepwapen is strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie. Ze lijken vaak op echte vuurwapens en kunnen daardoor worden gebruikt bij overvallen en bedreigingen maar kunnen soms ook verwondingen veroorzaken. Het Openbaar Ministerie vervolgt daarom streng.

Vechtersbaas opgepakt maar slachtoffer spoorloos

TILBURG: Surveillerende agenten zagen dinsdagavond 27 mei dat twee mannen slaags raakten. Dat gebeurde op het parkeerterrein van een supermarkt aan het Jan Heinplein. Rond 21.30 uur ging 23-jarige Tilburger het slachtoffer te lijf. Daarbij moest het slachtoffer diverse vuistslagen incasseren. Beveilingspersoneel en de agenten grepen direct in. In het tumult sprong het slachtoffer in een gereedstaande personenauto en ging er vandoor. De verdachte werd ingerekend. De 23-jarige Tilburger verklaarde in het politiebureau dat hij het slachtoffer verdacht van een diefstal. Hij zou hem om die reden te lijf gegaan zijn. De identiteit van het slachtoffer is bij de politie bekend. Hij is tot op heden nog spoorloos.

Voorgeleiding veelpleger na winkeldiefstal

TILBURG: Een veelpleger werd dinsdagmiddag ingerekend na het plegen van een winkeldiefstal. De 38-jarige vrouw uit Breda stal bij een drogisterij aan de Heuvelstraat parfum ter waarde van 100,-. De vrouw werd betrapt door het winkelpersoneel en ging er vandoor. Tijdens haar vlucht stuitte ze op een politieagent, die haar meteen arresteerde.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat zij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. De vrouw wordt daarom donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Auteur: Jeroen Steenmeijer