Provincie Groningen

goed bezocht Maatschappelijk betrokken ondernemen: Kunstveiling goed bezocht 28 mei 2008

Op 27 mei 2008 organiseerde het Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen (PMOG) samen met de provincie Groningen de derde editie van de Kunstveiling. Commissaris van de koningin Max van den Berg heette alle belangstellenden om 15.00 uur van harte welkom in de Statenzaal van het provinciehuis. Gelegenheidsveilingmeester gedeputeerde Pim de Bruijne veilde 26 kunstwerken van creatieve talenten met een beperking. De schilderijen brachten gezamenlijk EUR 6385,-- op. Dit bedrag komt ten goede aan de vier deelnemende maatschappelijke organisaties.

De kunstveiling was het resultaat van een geslaagde match op de Groninger Beursvloer in november 2007. Hier werd vraag en aanbod in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) bij elkaar gebracht. MBO houdt in dat bedrijven of overheden hun kennis, faciliteiten en menskracht gratis inzetten voor vrijwilligersorganisaties in de buurt. Vier maatschappelijke organisaties reageerden op het aanbod van de provincie Groningen een kunstveiling te organiseren: Stichting Huis, Noorderbrug, Lentis Groningen en Achter de Regenboog.

Een speciaal benoemde kunstcommissie bestond uit: Carmen Schilstra (beeldend kunstenaar), Martha van de Werf (beleidsmedewerker cultuur en welzijn, provincie Groningen), Lydia Cusiël (medewerkster P & O, provincie Groningen) en Maud Diemer (projectleider PMOG).

Maatschappelijk betrokken ondernemen: Kunstveiling goed bezocht

28 mei 2008