Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28-05)

OOSTERHOUT NB, 28 mei 2008

Dronken fietser veroorzaakt ongeval

OOSTERHOUT: De politie behandelde dinsdagavond 27 mei een verkeersongeval op de Lijndonk in Oosterhout. Daarbij waren een fietser en een automobilist met elkaar in aanrijding gekomen. De fietser bleek zwaar onder invloed van alcohol

Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur. De automobilist, een 23-jarige Oosterhouter reed in zijn personenauto over de Lijndonk, komende vanuit de richting Eendendonk. Rechts voor hem reed de bewuste fietser, een 30-jarige Oosterhouter. De fietser vervoerde twee kratten bier achterop zijn fiets. Op het moment dat de automobilist de fietser voorbij ging, sloeg de fietser, onverwacht linksaf. Er volgde een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam en zijn lading bierflesjes verspreid over het wegdek kapot vielen. De fietser liep enkele schaafwonden op. Hij werd door de agenten aangehouden omdat er alcohol in het spel was Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 780 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van negen uur.

Jongeman opgepakt na vernieling tuinhek

GEERTRUIDENBERG: Een bewoner van een zorginstelling voor jeugdzorg aan de Commandeurstraat pleegde dinsdagavond 27 mei vernieling. Hij gedroeg zich daarna agressief naar zijn begeleiders. De politie werd erbij geroepen, die de 21-jarige man arresteerde. Hij had een schutting aan de achterzijde van woonvoorziening vernield, waarvan aangifte werd gedaan. Vermoedelijk was er sprake van gebruik van verdovende middelen door de verdachte. Bij verhoor bekende hij de vernieling. Hij moet de schade vergoeden en krijgt proces-verbaal.

Politie gaat flyeren in zaak dode baby Willem van Oosterhout

OOSTERHOUT: Het rechercheteam dat naspeuring doet naar aanleiding de aangetroffen dode baby in Oosterhout gaat de hulp van het Oosterhoutse publiek inroepen. In de twee woonwijken die grenzen aan de vindplaats van het overleden jongetje worden huis-aan-huis flyers verspreid.

Op woensdagmorgen 12 maart werd door voorbijgangers het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren baby. Het bleek om een overleden jongetje te gaan. Hij was achtergelaten in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal-Zuid. In de daarop volgende dagen kreeg hij de naam Willem van Oosterhout en een laatste rustplaats op de begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek in een poging de ouders te achterhalen.

Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat Willem van Oosterhout is geboren in de omgeving van zijn vindplaats. Om die reden worden er donderdag 29 mei 2.700 flyers huis- aan-huis verspreid. De flyers worden bezorgd bij alle woningen in de woonwijken die grenzen aan de vindplaats van het overleden jongetje.

Op de flyer staan foto's afgebeeld van aangetroffen spullen bij baby Willem van Oosterhout. Het gaat om een stuk tapijt en een handdoek. De politie stelt de wijkbewoners de navolgende vragen:


- Kent U iemand in Uw omgeving die zwanger was, of van wie het vermoeden bestond dat ze zwanger was, en waar toch geen baby is, ook al is hiervoor een goede reden opgegeven?


- Herkent U de handdoek en/of het tapijt of de combinatie hiervan?


- Hebben er in Uw woonomgeving mensen gewoond of verbleven die er nu niet meer zijn.

De inhoud van de flyer is een meerdere talen opgesteld. (Nederland, Engels, Turks en Arabisch). De politie hoopt dat buurtbewoners kunnen en willen helpen in de speurtocht naar de tot op heden nog onbekende ouders van het overleden jongetje.
De flyer is ook te lezen op www.politiemwb.nl

Politie houdt man aan vanwege verkoop nepgoud

OOSTERHOUT: In winkelcentrum Zuiderhout arresteerde de politie een verkoper van nepgoud. Dat gebeurde dinsdagmiddag 27 mei rond 17.00 uur. Er was een melding binnengekomen dat een zigeunerfamilie goud aan het verkopen was. De agent zag en hoorde hoe een Engelssprekende man sieraden probeerde te slijten aan een groepje personen. De verkoper werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Zijn handelswaar is in beslag genomen. De verdachte, een 20-jarige Roemeen, moest direct een boete van 100,- afrekenen.

Verkeerscontroles in Oosterhout

OOSTERHOUT: Agenten van het Oosterhoutse politiekorps hielden dinsdagmiddag 27 mei 2008 verschillende verkeerscontroles gehouden in de gemeente Oosterhout. De snelheidscontroles en gordelcontroles vonden plaats op de Hoofseweg, de Burgemeester Elkhuizenlaan, Burgemeester Materlaan en de Markt. Uiteraard kwamen ook andere overtredingen aan bod. Er vielen 88 bekeuringen:

2 x invordering kentekenbewijs(auto)
36 x snelheidsovertreding
3 x opgevoerde bromfiets.
2x geen helm dragen op de brommer
27 x niet dragen van de autogordel
3 x té donker getinte ruiten in de auto
6 x rijden over het voetpad
4 x geen rijbewijs tonen 4 x

1 x ontbreken hulpkoppeling bij aanhangwagen
Vooral de snelheidscontroles leverden positieve reacties op van wijkbewoners.

Scooterrijder botst met automobilist

SPRANG-CAPELLE: Een 16-jarige scooterrijder uit Kaatsheuvel raakte licht gewond bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde dinsdagmiddag 27 mei om 16.30 uur op de Van Der Duinstraat. De scooterrijder moest afremmen voor een stilstaande auto. Hij ging echter onderuit, waarschijnlijk omdat het wegdek door lichte regenval wat glad was geworden. Zijn scooter gleed door en kwam in aanraking met de achterzijde van de stilstaande auto. Beide voertuigen liepen daardoor lichte schade op. Het slachtoffer werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld en kon daarna met zijn vader mee naar huis.

Auteur: Jeroen Steenmeijer