Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 28 mei

Regio, 28-05-2008

Politie houdt een tweede verdachte aan in onderzoek naar overval Rabobank

HOOFDDORP, 26 mei - De politie van district Haarlemmermeer heeft in het onderzoek naar de gewapende overval op de Rabobank aan de Hoofdweg op 14 februari j.l. een tweede verdachte aangehouden. Bij de overval raakte een man gewond.

Na uitgebreid en intensief onderzoek van de recherche en het horen van vele getuigen werd in de eerste week van mei de eerste verdachte, een 23-jarige inwoner van Hoofddorp aangehouden. Maandag 26 mei rond het middaguur is de tweede verdachte aangehouden, een 27-jarige Hoofddorper. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen zeker niet uit.

Dronken doorrijdster aangehouden

HEEMSTEDE, 27 mei - Politieagenten hielden omstreeks 21.30 uur een 36-jarige Heemsteedse automobiliste aan in haar woning. Zij wordt ervan verdacht kort daarvoor in de Korhoenlaan tegen een geparkeerde auto te zijn gereden, waarna zij doorreed zonder zich bekend te maken. De verdachte bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Ze had een alcoholpromillage van 1,92. De vrouw bleek al een rijontzegging te hebben. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor de door haar gepleegde verkeersmisdrijven.

Aanrijding met letsel

HOOFDDORP, 27 mei - Omstreeks 17.10 uur liep een 13-jarig meisje uit Hoofddorp hoofd- en armletsel op door een aanrijding. Politieagenten onderzochten het ongeval. Het slachtoffer bleek rijdende over de Hoofdweg linksaf te hebben willen slaan de J.C. Beetslaan in en daarbij geen richting te hebben aangegeven. Een haar achteropkomende automobilist kon haar niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde. Het meisje is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Auto-inbrekers aangehouden

NIEUW-VENNEP, 28 mei - Omstreeks 00.30 uur hielden politieagenten op heterdaad twee jongens aan op de Oosterdreef. Zij worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een geparkeerde auto. Van de auto waren met een deukentrekker portiersloten van verwijderd. Het tweetal, jongens van 19 en 17 jaar oud uit Nieuw-Vennep, zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding

HAARLEM, 27 mei - Omstreeks 15.15 uur hielden politieagenten, na een korte achtervolging te voet, een 37-jarige, voor de politie bekende, Haarlemmer aan. De man werd gezocht ivm het stelen onder bedreiging van een telefoon op 23 mei. Toen de agenten hem bij de Amsterdamse Poort zagen fietsen, wilden zij hem aanhouden. Hij ging er echter van door. In de Vooruitgangstraat werd hij achterhaald en alsnog ingerekend. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Pizzakoerier bestolen

HAARLEM, 27 mei- De politie stelt een nader onderzoek in naar de beroving van een pizzakoerier. Dat is omstreeks 21.45 uur gebeurd in de Heinrich Bolstraat. Bij het bezorgen van een aantal pizza's wachten twee in het zwart geklede mannen de 16-jarige bezorger op. Zij maakten hem zijn geld en pizza's afhandig en renden weg. De twee waren tussen de 17 en 19 jaar oud en droegen maskers. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.