Openbaar Ministerie

Gevangenisstraf voor Schijndelse loverboy

's-Hertogenbosch, 28 mei 2008

Gevangenisstraf voor Schijndelse loverboy

De 23-jarige man uit Schijndel die ervan werd verdacht een 22-jarige vrouw maandenlang te hebben gedwongen in de prostitutie te werken, is vandaag door de rechtbank te âs-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.

Het vonnis is conform de eis van de officier van justitie.

De man is een liefdesrelatie aangegaan met het slachtoffer. Na verloop van tijd dwong hij haar met geweld en onder bedreiging van geweld tot het verrichten van prostitutiewerkzaamheden in privéhuizen en/of bordelen.

Het geld dat het slachtoffer verdiende moest zij aan de man afstaan. Als het slachtoffer niet genoeg had verdiend werd zij door hem geschopt en/of geslagen of daarmee bedreigd.

Het slachtoffer heeft naar aanleiding van een prostitutie-controle door de afdeling Zeden van de Districtelijke Opsporing âs-Hertogenbosch in een bordeel aan de Westwal te âs-Hertogenbosch, gesproken met de politie.

Zij heeft echter geen medewerking verleend aan het onderzoek en geen aangifte gedaan tegen de man uit Schijndel. Desondanks heeft het opsporingsonderzoek voldoende bewijs opgeleverd om tot deze veroordeling te komen.