Overval op supermarkt

Doetinchem, 28-05-2008 o De politie stelt een onderzoek in naar een overval die woensdagochtend 28 mei in Doetinchem plaats vond op een supermarkt aan de Slotlaan. Er is geen buit gemaakt en inmiddels is één verdachte aangehouden.

De overval werd omstreeks 07.30 uur gemeld. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en uit het eerste onderzoek bleek, dat enkele personeelsleden tijdens hun eerste werkzaamheden voor de openstelling plotseling werden geconfronteerd met twee overvallers.

Deze twee bedreigden met een steekvoorwerp het personeel en eisten dat de kluis werd geopend. Aangezien er een tijdklok op deze en de meeste kluizen van supermarkten zit, kon niet aan deze eis worden voldaan.

Op een gegeven moment zag één van de werknemers kans om te vluchten, waarna de overvallers er lopend in de richting van het Onstein vandoor gingen.

De gewaarschuwde politie stelde onder meer met politiehonden een onderzoek in en inmiddels is één verdachte aangehouden. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt voortgezet.

De personeelsleden zijn op het politiebureau opgevangen en hebben een verklaring afgelegd. Voor hen zal ook het Bureau slachtofferhulp in kennis worden gesteld. De winkel is tot het middaguur gesloten geweest.

Het verhoor van de verdachte en het onderzoek naar de tweede overvaller wordt voortgezet.