Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 28 mei

Alkmaar, 28-05-2008 o 16.15 uur

Voortvluchtige aangehouden

Wieringerwerf, woensdag 28 mei 2008.

Kort na middernacht werd op de Rijksweg A7 een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij hoorde gedetineerd te zijn maar was niet teruggekeerd van verlof. Hij zat in een auto met een 21-jarige man uit Hippolytushoef en werd gesignaleerd door een onopvallende surveillanceauto van het Korps Landelijke Politiediensten. Omdat de inzittenden van de personenauto niet wilden stoppen werd de auto klemgereden. Daarna werden de inzittenden overgenomen door de politie uit Wieringerwerf. De man uit Den Helder werd opgesloten in een politiecel in afwachting van zijn overplaatsing naar een penitentiaire inrichting. Hij bleek tevens een busje traangas bij zich te hebben.

Brand op tijd ontdekt

Alkmaar, woensdag 28 mei 2008.

Vannacht om 02.00 uur kwamen twee vrouwelijke bewoonster van een woning aan de Snaarmanslaan na een periode van afwezigheid thuis. Bij het openen van de deur kwam hen rook tegemoet. Er bleek een stoel in de woonkamer in de brand te staan die geheel verbrand raakte. De brandweer heeft de brand geblust en de vrouwen zijn voor de nacht elders ondergebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijdende verkeerscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 27 mei 2008.

Van 07.00 tot 15.00 uur werd een algemene verkeerrscontrole gehouden op de Oosttangent, de Provincialeweg N242 en de Jan Glijnisweg. De overtreders werden direct staande gehouden door een opvallende surveillanceauto en twee politiemotoren. Er werden 22 bekeuringen uitgeschreven ondermeer wegens het niet dragen van een autogordel, het onnodig toeteren en het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u waar 50 is toegestaan.

Twee rijbewijzen ingenomen

Slootdorp, dinsdag 27 mei 2008.

In de avond heeft een onopvallende motorsurveillant op de Slootweg met een lasergun twee snelheidsduivels betrapt. Een 53-jarige man uit Middenmeer reed, gecorrigeerd, 130 km/u waar 80 is toegestaan. Een 37-jarige automobilist uit Slootdorp reed maar liefst 149 echte kilometers per uur. Beide mannen moesten meteen hun rijbewijs inleveren.

Snelheidscontroles in verband met verkeersveiligheid

Abbekerk, dinsdag 27 mei 2008.

De politie probeert, ondermeer door het houden van snelheidscontroles, het aantal verkeersgewonden in Noord-Holland Noord terug te dringen. Veel automobilisten zijn zich bewust van de gevaren van te snel rijden en houden zich aan de limieten. Bij een controle op de A7 ter hoogte van Abbekerk werd tussen 15.00 en 18.00 uur het verkeer met een radarauto gecontroleerd. Van de 3600 passanten hielden er zich 3100 aan de maximumsnelheid van 120 km/u. Ruim 500 reden echter nog te snel. De hoogst gemeten snelheid was 187 km/u. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd en de bestuurders krijgen een boete thuis gestuurd.

In de avonduren werd gecontroleerd op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Daar geldt een maximumsnelheid van 100 km/u. Van de 1000 passanten hield 95% zich aan de toegestane snelheid. 50 bestuurders krijgen een boete thuis gestuurd.

In de middag werd ook gecontroleerd op de Zanddijk in Julianadorp. Van de 730 passanten hield 89% zich aan de toegestane snelheid van 80 km/u. Ruim 80 automobilisten reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was hier 120 km/u.

Deze controle werd later op de avond voortgezet op de Rijksweg N9 , ter hoogte van Burgervlotbrug. Daar passeerden ruim 1000 voertuigen op een plaats waar je 50 km/u mag rijden. 90 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u. Ook hier werden de overtredingen fotografisch vastgelegd en krijgen de automobilisten een boete thuis gestuurd.

Ontevreden klant slaat om zich heen

Alkmaar, dinsdag 27 mei 2008.

Rond 18.30 uur kreeg een baliemedewerker van een winkel aan de Noorderkade te maken met een ontevreden klant die agressief werd. De verdachte klom over de balie en belaagde hem. Een 22-jarige passant uit Alkmaar sprong er tussen en probeerde de klant tot kalmte te manen. Plotseling kreeg hij van hem een vuistslag in zijn gezicht. Daarna maakte de verdachte zich uit de voeten. De beide slachtoffers deden aangifte van mishandeling en de politie stelt een nader onderzoek in naar de dader.

Onder invloed op bromfiets

Bergen, woensdag 28 mei 2008.

Rond 01.00 uur stuitten agenten op de Bergerweg, ter hoogte van de kruising met de Oosterweg, op een aanrijding zonder letsel tussen een bestuurder van een personenauto en een 34-jarige bestuurster van een bromfiets uit Warmenhuizen. De bestuurders waren bezig om de zaak onderling te regelen. De vrouw bleek echter onder invloed van drank de bromfiets te hebben bestuurd. Daarom moets ze mee naar het bureau. Daar blies ze 375 ug/l (tot 220 toegestaan). De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Drankrijders

Den Helder, woensdag 28 mei 2008.

Vannacht werd op de Rijksweg een 64-jarige automobilist uit Schagen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies aan het bureau 390 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Schagen, woensdag 28 mei 2008.

Een 23-jarige automobilist uit Schagen liep vannacht om 02.00 uur tegen de lamp op de Loet. Hij blies aan het bureau 430 ug/l. Omdat de man nog beginnend bestuurder is zou hij maar 90 ug/l hebben mogen blazen. Beginnend bestuurders raken bij 350 ug/l hun rijbewijs al kwijt. Hij moest dan ook zijn roze kaartje inleveren.

Vrouw geruime tijd geleden overleden

Middenmeer, dinsdag 27 mei 2008.

Naar aanleiding van een melding van buren heeft de politie rond 14.00 uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Kroonwaard. De 72-jarige alleenstaande bewoonster van dat pand was al geruime tijd niet meer gesignaleerd. Agenten troffen haar ontzielde lichaam aan op haar bed in de slaapkamer. Een schouwarts stelde vast dat de vrouw zo'n vier weken geleden is overleden. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Voorlichtingsmarkt over werken bij de Vrijwillige Politie Noord-Holland NoordPolitie zoekt mensen met hart voor de maatschappij

Hoorn, 28 mei 2008.

Heb jij naast je baan nog zin in een andere uitdaging? Dan is werken bij de vrijwillige politie misschien iets voor jou! Politie Noord-Holland Noord is op zoek naar nieuwe politievrijwilligers; mensen met pit, tact en mensenkennis. Op zondag 1 juni is de vrijwillige politie aanwezig in Hoorn in de Vredehofstraat tijdens het feest Kleurrijk Hoorn. Het feest duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze markt krijgen de aanwezigen alle informatie over werken als vrijwilliger bij het korps Noord-Holland Noord. Dit korps zoekt gemotiveerde mensen die in hun vrije tijd problemen willen oplossen, de rust kunnen herstellen, maar ook kunnen optreden wanneer dat nodig is. Deze mensen zijn het aanspreekpunt op straat. En wanneer iemand dreigt de regels te overtreden, dan is de vrijwilliger ter plaatse om de zaken in goede banen te leiden. Dat betekent vooral rustig, efficiënt én met overtuigingskracht optreden. Vaak worden vrijwilligers ook ingezet bij speciale activiteiten zoals alcohol- en verkeerscontroles. Maar ook bij evenementen zoals jaarmarkten, kermissen, sportevenementen en koninginnedag.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens Kleurrijk Hoorn. Ervaren vrijwilligers vertellen over de inhoud van het werk en er is een presentatie over wat de politie vrijwilligers te bieden heeft.

Meer informatie over de vrijwillige politie is te vinden op www.politie-werving.nl . De minimale opleidingseisen staan hier vermeld, maar ook de sollicitatieprocedure, de opleiding en de vergoeding die vrijwilligers ontvangen.

Oplichter aangehouden (tevens homepagebericht)

Alkmaar, woensdag 28 mei 2008.

Gistermiddag rond 15.00 uur is op het Terborchhof een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij met behulp van een 'babbeltruc' 7,50 had afgetroggeld van een 92-jarige dame. Hij gaf zich uit voor iemand van de Thuiszorg en vertelde haar dat een kennis van haar zat te wachten in een taxi en nog 7,50 tekort kwam om af te rekenen. De vrouw was te goeder trouw en gaf het geld mee. Omdat hij bij andere adressen al bot had gevangen was de politie al op de hoogte gebracht. De man is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek. Daarbij wordt ook gekeken of hij betrokken is bij vier soortgelijke gevallen die de afgelopen dagen zijn gepleegd in Sint Pancras.

Fietsendiefjes aangehouden

Hoorn, dinsdag 27 mei 2008.

Rond 15.15 uur surveilleerden agenten in burger op het Stationsplein. Ze letten speciaal op mogelijke fietsendieven. In de fietsenstalling betrapten ze twee jongens van 11 jaar oud uit Hoorn en Medemblik die met een valse sleutel een fiets probeerden te stelen. De jongens zijn aangehouden en na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Agent licht gewond bij aanhouding

Alkmaar, woensdag 28 mei 2008.

Gisteravond grond 21.15 uur, zag een 27-jarige man uit Alkmaar een 31-jarige man uit Alkmaar op zijn gestolen fiets rijden op de Picassolaan. Hij sprak de man aan en die beweerde dat hij de fiets voor 10 euro had gekocht van iemand. De benadeelde werd daarop zo boos dat hij de man sloeg, de fiets afpakte en deze ter plaatse vernielde onder het motto: 'Ik niets, dan jij ook niets'.

Hierna vertrok de 27-jarige man naar zijn woning aan het Willem Marishof. Daar ging de gealarmeerde politie heen. Twee agenten wilden met hem praten maar daar was hij niet van gediend. Hij sloeg een ruit in van een glazen toegangsdeur van het portiek bij zijn woning. Een agent kreeg glasscherven in zijn gezicht en liep een bloedende snee op die ter plkaatse kon worden behandeld. De verdachte werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Hij is vanmorgen, na het afleggen van een verklaring, met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Hennepkwekerijen opgerold

Stede Broec, woensdag 28 mei 2008.

Naar aanleiding van tips en meldingen heeft de politie vandaag twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld.

De eerste werd aangetroffen in een bedrijfspand in Andijk, aan de Dijkweg. Daar stonden in een schuur ruim 900 planten.

De tweede werd aangetroffen in een pand aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel. In een kweekruimte werden ruim 100 planten aangetroffen. Een andere ruimte werd gereed gemaakt om er minstens 1000 planten te kunnen laten opgroeien. Er werd nog een derde pand in Medemblik bezocht maar daar werd niets aangetroffen.

Alle planten en materialen zijn door een speciaal bedrijf geruimd en afgevoerd naar de vuilverbranding in Alkmaar. In de panden werden geen verdachten aangetroffen. Zij zullen worden uitgenodigd om een verklaring af te leggen.