AutoRai

GMnext neemt muziekfans backstage

(5/28/2008)
GMnext gaat deze zomer backstage bij enkele van de grootste rockfestivals ter wereld en biedt muziekfans een exclusieve toegang in de vorm van videofragmenten, fotoâs en blogupdates.

âGMnext Plug Inâ zet de ruim honderdjarige band tussen autoâs en muziek in de kijker. Van AM tot FM, van 8-tracks tot cassettes, compact discs en mp3's... muziek maakt bijna altijd deel uit van de rijervaring. Plug In biedt een eigentijdse blik op die relatie door een kijkje te nemen achter de schermen van enkele van de grootste muziekfestivals van het jaar in Europa, Azië en Noord-Amerika met enkele van de populairste bands en artiesten ter wereld.

Gastheer voor Plug In is Kyle Gass; de ene helft van âThe Greatest Rock Band in The Worldâ Tenacious D. Samen met zijn partner Jack Black heeft Kyle van Tenacious D een rockgrootheid gemaakt. Kyle treedt ook op als de Southern rocker Klip Calhoun in zijn andere band, Trainwreck, dat het publiek een heel eigen stijl van pure âwreck & rollâ biedt. Hij was te zien in diverse films, waaronder âElfâ en âJacobâs Ladderâ en in TV-series als âFriendsâ, âSeinfeldâ en âThe Daily Showâ.

âIk werd een tijdje geleden door GM benaderd om met hen samen te werken voor Plug In en het duurde niet lang om er achter te komen dat dit niet zomaar een âgigâ was maar dat dit op mijn lijf geschreven was,â legt Kyle uit. âIk begrijp de link tussen muziek en rijden, of het nu Motorhead is tijdens stadsritjes of Deep Purple op een mooie weg door een schitterend landschap.â

Kyle en zijn videoploeg zullen regelmatig updates brengen over de festivals, met onder meer exclusieve interviews en optredens met de artiesten. In Europe begint het festijn op 30 mei, tijdens het Pinkpop Festival in het Nederlandse Landgraaf. Pinkpop is niet alleen het oudste jaarlijkse rockfestival, het staat ook bekend om zijn milieubewustzijn: het festival kreeg de âClean and Greenâ onderscheiding van Yourope, de Europese festivalorganisatie. Tijdens Pinkpop staan dit jaar onder meer Metallica, Incubus, Foo Fighters, Rage Against the Machine en The Verve op het podium.

In juni is Kyle op het Duitse Southside Festival in Neuhausen ob Eck, tussen München en Stuttgart. Southside is de tweelingbroer van het Hurricane Festival, dat over dezelfde drie dagen in het noorden van Duitsland doorgaat met veelal dezelfde artiesten. Dit jaar ziet de line-up er veelbelovend uit, met onder meer optredens van Radiohead, Panic at the Disco, Billy Talent, Rise Against en the Kooks.

âIk heb vrienden in enkele bands die op deze evenementen zullen spelen,â voegt Kyle toe. âHet zal voor iedereen geweldig zijn om deze mensen te zien wanneer ze even niet op het podium staan. Het zal een boeiende reeks worden.â

Kyles reportages voor Plug In zullen worden gepost op PlugIn.GMnext.com, dat ook bijkomende informatie over de festivals en andere gerelateerde verhalen biedt. Op de site kunnen bezoekers ook hun fotoâs en videoâs van het festival en de bands posten.

Plug In maakt deel uit GMnext, GMâs 100-jarige programma met een reeks webgebaseerde activiteiten om een nieuwe generatie kennis te laten maken met GM. Hierbij wordt een blik achter de schermen, informatie over de mensen van GM en de toekomst van mobiliteit gegeven. Voor meer informatie inzake GMnext kunt u terecht op Gmnext.com.

De volgende muziekfestivals staan momenteel op het lijstje van de GMnext Plug In:

* Rock on the Range â Columbus, Ohio; 17 - 18 mei
* Pinkpop â Landgraaf, Nederland; 30 mei - 1 juni
* Southside â Tuttlingen, Duitsland, 20 - 22 juni
* Rothbury â Rothbury, Michigan; 3 - 6 juli
* Pentaport â Incheon, Zuid-Korea; 25 - 27 juli
* Lollapalooza â Chicago, Illinois; 1 - 3 augustus