Saxion Hogescholen
BR>

wo 28 mei 2008

ICT onderwijs bij Saxion ondergaat metamorfose
/files/storage/thumbnails/34f33724-StudentenELT_koptelefoons-150.jpg

Het ICT onderwijs (computer gerelateerde opleidingen) bij Saxion ondergaat de komende jaren een metamorfose. De instroom van studenten voor de traditionele ICT opleidingen loopt terug en de academie Communicatie Informatietechnologie en Informatiemanagement wil daar nu verandering in brengen.

"Wij gaan de academie revitaliseren en nieuwe studievarianten introduceren. Daarmee denken we het tij te keren", aldus directeur Rik Eijsink. "Gelukkig heeft het niet met de kwaliteit van de opleidingen of onze docenten te maken, maar met de veranderende behoeften op de arbeidsmarkt en de belangstelling van studenten. De ICT is een grillige sector, waar snel veel verandert. Daar moeten we ons op aanpassen."

De academie zal over 2009 een tekort laten zien van meer dan EUR800.000 als het beleid ongewijzigd blijft. Voor de jaren erna kan dat verder oplopen. Circa 15 tot 18 van de 60 medewerkers zal gevraagd worden om op vrijwillige basis vervroegd uit te treden of een andere baan binnen Saxion te aanvaarden. Saxion heeft jaarlijks ruim 100 vacatures voor docenten en andere medewerkers.

Aangezien de hele operatie wordt uitgesmeerd over vier jaren is het ook denkbaar dat er veel minder mensen hoeven te verhuizen als de nieuwe studieroutes veel nieuwe studenten opleveren.

De nieuwe studies op het gebied van ICT zijn o.a.: Human Information Design Technology (HIDS), nanotechnologie en embedded systemen, webdesign en softwarearchitectuur. Ook worden er nieuwe minoren ontwikkeld op het raakvlak van ICT en gezondheidszorg en ICT en media.

"We streven ernaar over vier jaar weer ongeveer 1100 tot 1200 studenten te hebben tegen nu 900." In de hoogtijdagen van de ICT ontwikkelingen waren dat er 1300, volgens Eijsink.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Admiraal, directeur dienst Interne en Externe Betrekkingen, tel. 053 - 487 16 35.