Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 28 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 28-05-2008 o Verdachten steekpartij kermis aangehouden, huiselijk geweld en auto's opengebroken

Verdachten steekpartij kermis aangehouden

Purmerend, mei 2008.

De politie heeft naar aanleiding van een steekpartij op de kermis bij de Schapenmarkt in Purmerend drie verdachten aangehouden. Woensdag 14 mei op de eerste dag van de kermis werd in de buurt van de botsauto's een 20-jarige man uit Purmerend door meerdere personen geschopt, geslagen en tot tweemaal toe gestoken. Na enkele dagen konden een 19-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer en een 16-jarige Amsterdammer als verdachten worden aangehouden. Verder onderzoek leverde een derde verdachte, een 17-jarige Amsterdammer, op. Hij werd net als de twee anderen in zijn woning aangehouden. Het geweld zou zijn oorzaak hebben gevonden in een eerder conflict tussen de jongemannen. De drie verdachten zijn bij de rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.

Slaan bij inparkeren

Purmerend, woensdag 28 mei 2008, 07:50 uur.

De politie heeft een 37-jarige Volendammer aangehouden omdat hij een 30-jarige man uit Purmerend zou hebben geslagen. De man uit Volendam zou zijn busje krap tegen de auto van de andere man hebben geparkeerd. Die deed vervolgens zijn deur open en kwam daarbij tegen het busje. De bestuurder van het busje zou vervolgens de man met zijn vuist hebben geslagen en zijn weggereden. Aan de hand van het kenteken werd de man opgespoord en hij werd na melding aan het bureau aangehouden. In verhoor verklaarde de verdachte dat de andere man als eerste had geslagen. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Huiselijk geweld

Zaandam, dinsdag 27 mei 2008.

Een 18-jarige jongeman uit Amsterdam is door de politie aangehouden omdat hij herhaaldelijk een 19-jarige Zaandamse vriendin zou hebben mishandeld. Na een melding vertelde de jonge vrouw dat er geen conflict was geweest. Zij vertoonde echter sporen van mishandeling, zij was kennelijk zeer angstig en er waren eerder incidenten geweest op het adres geweest. In de woning werd de man te kennen gegeven dat hij was aangehouden. De verdachte verzette zich, werd door de agenten naar de grond gewerkt en in de boeien naar het bureau gebracht waar hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. De vrouw deed alsnog aangifte van mishandeling.

Crosser vlucht

Landsmeer, dinsdag 27 mei 2008, 19:33 uur.

Naar aanleiding van klachten over crossende motoren op de Sportlaan stelde een surveillance-eenheid een onderzoek in. Er werd een groep jeugd aangetroffen met drie crossmotoren die er allen vandoor gingen. Een 16-jarige jongen uit Amsterdam kon na een vlucht met de motor en te voet worden aangehouden. De ouders werden in kennis gesteld en de jongen werd verhoord. In overleg met justitie kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en voor het veroorzaken van overlast.

Auto's opengebroken

Volendam en Oosthuizen, woensdag 28 mei 2008.

De politie stelt een onderzoek in naar diverse auto-inbraken die plaatsvonden in de nacht van dinsdag op woensdag. In Volendam werden voertuigen op Ruige Muts (2), Kaper (2) en Paardrijder (2) opengebroken. In nagenoeg alle gevallen werd een portierruit ingeslagen. Er werden onder meer autoradio's, dvd spelers en navigatieapparatuur buitgemaakt. Op de Seevancksweg in Oosthuizen werd na het inslaan van een ruitje niets buitgemaakt want de eigenaar had alle waardevolle spullen uit de auto gehaald. Op de Krommert werd rond kwart voor drie een autokraker overlopen. De eigenaar was wakker geworden van het autoalarm en trof een man die wegliep met een autoradio. Toen de man bemerkte dat hij gevolgd werd bedreigde hij de auto-eigenaar die vervolgens een stapje terug deed. De dader zou een Turks of Marokkaans uiterlijk hebben, hij was 25 tot 30 jaar oud en 180 tot 190 cm lang. De man had een flinke stoppelbaard en snor en was gekleed in een lichtblauw trainingsjack met donkere diagonale strepen en een donker broek.