Gemeente Zijpe


2008-05-28 Genieten van kunst in de Zijpe
.

Kunstroute Zijpe

Al weer voor de 15e keer organiseert de stichting Kunst en Cultuur Zijpe de Kunstroute Zijpe. Een traditie die zich elk jaar mag verheugen in een groeiende belangstelling.

Van 22 juni tot en met 24 augustus 2008 kunt u zowel de buitenexposities langs de Grote Sloot (tussen Oudesluis en Burgerbrug) en een aantal binnenexposities bezoeken. De binnenexposities zijn geprogrammeerd in de kerken van Burgerbrug, Sint Maartensbrug, Oudesluis, Petten en Schagerbrug (alleen zondags geopend van 12.00 tot 17.00 uur).

Kunsteducatie op basisscholen
Kunsteducatie speelt ook dit jaar weer een belangrijke rol binnen de kunstroute. De afgelopen periode hebben alle kinderen van de 8 basisscholen samengewerkt met een kunstenaar in de klas. Dit project hebben de scholen in samenwerking met Triade georganiseerd en uitgevoerd. Twee van de daaraan deelnemende kunstenaars, Jaap Velserboer en Willem Bakkum, hebben daarna met de groepen zeven van de scholen Windobjecten gemaakt. Deze beelden zijn in de Kunstroute langs de Grote Sloot opgenomen. Na de Kunstroute krijgen ze een plek op de school.

Amateurproject
Het zijn niet alleen de professionals die kunst maken maar ook amateurs dragen hun steentje bij aan de Zijper kunstroute. Kunstenaar Gerrit Bosma, vormgever in het landschap, heeft met 12 kunstliefhebbers een aansprekend buitenproject gerealiseerd. Ook hier is de wind de inspiratiebron. Ook deze beelden zijn te bewonderen langs de Grote Sloot.