Gemeente Oldenzaal


College stemt in met Wijkvisie De Thij

gepubliceerd op : 28-5-2008

De Wijkvisie De Thij is gereed. Deze visie, met als ondertitel "Keer het T(h)ij", beschrijft op hoofdlijnen hoe de toekomst van De Thij eruit moet zien. Het doel van de wijkvisie is de leefbaarheid in de wijk op de middellange termijn te waarborgen.

Bewoners en organisaties van de Thij hebben de afgelopen tijd hun mening gegeven, die in de visie is verwerkt. In de visie worden ontwikkelingen tot circa 2015 geschetst. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de Wijkvisie De Thij.

De leefbaarheid in de wijk De Thij staat onder druk. Zo lijkt de betrokkenheid van de bewoners af te nemen en sluiten vraag en aanbod voor wat betreft wonen en voorzieningen niet meer goed op elkaar aan. De fysieke aantrekkelijkheid van de wijk gaat op enkele plekken achteruit en voor samenwerking tussen organisaties ontbreekt een sterke wijkregie.

De wijkvisie omvat concrete speerpunten. Er wordt aandacht geschonken aan de beoogde herstructurering van het wijkcentrum, de inhoud van het welzijnswerk binnen de Thij, de toekomstige invulling rondom Thijcollege en de Linde, een verkenning van de mogelijkheden van een brede school, of de herinrichting van de zone langs de Johanna van Burenlaan met daaraan de Zonnestraal en de Thijgaard.

In 2007 hebben Woonmaatschappij WBO en de gemeente Oldenzaal Wijkvisie De Thij opgesteld. Er staat omschreven welke plannen de gemeente en woonmaatschappij WBO hebben om bestaande knelpunten in de wijk op te lossen. Najaar 2007 heeft deze visie als concept ter inzage gelegen. Aanvullend daarop is op 30 oktober een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op deze wijze hebben de inwoners en organisaties van de Thij hun mening kunnen geven over de toekomst van hun wijk. De ingediende reacties zijn inmiddels verwerkt in een Reactienota en de Wijkvisie is naar aanleiding hiervan op enkele onderdelen aangepast. Het college heeft hiermee ingestemd en besloten de Wijkvisie ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor te leggen.

De wijkvisie is tijdens openingsuren in te zien bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis en op www.oldenzaal.nl. Binnenkort wordt de visie besproken in het politiek forum, waarna het voorgelegd wordt aan de gemeenteraad.