Voedingcentrum


Lekker én gezond op het werk

Bijna heel Nederland heeft de afgelopen weken genoten van lange weekenden, of zelfs weekjes vrij. Barbecueën, een terrasje pikken en een ijsje eten horen daar vaak bij. En dan is het EK nog niet eens begonnen. Wil je genieten van deze feestelijke lente zonder dat je broek strakker gaat zitten? Gebruik dan deze periode waarin er niets bijzonders gebeurt om je leefstijl onder de loep te nemen. Bekijk hoe je meer gezonde gewoontes kunt inpassen in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het werk.

Gezond leven klinkt zo simpel. Je eet gewoon volgens de Schijf van Vijf en beweegt minstens 30 minuten per dag. Maar soms lukt dat allemaal een keertje niet. Daarvoor is er de Balansdag. Een dagje minder na een dagje meer. Juist op het werk is het gemakkelijk om zo'n dagje âminderâ in te plannen. Ren jij altijd om 12 uur naar de frituur en zit je bijna de hele dag achter je bureau? Gooi nu het roer om en ontdek dat je best kunt genieten op het werk zonder een dagelijks broodje kroket!

Vijf goede redenen om je Balansdag op een werkdag te nemen


1. Je brengt veel tijd door op je werk. Het is goed om tijdens die uren te letten op wat je eet en drinkt. Na een succesvolle Balansdag kies je op een gewone dag ook gemakkelijker voor gezond.


2. Een werkdag heeft meestal een vast ritme. Je weet van hoe laat tot hoe laat je werkt. Je weet wanneer je tijd hebt om te eten en drinken. Zo kun je vast bedenken wat voor jou lastige momenten zijn.


3. Je weet wat voor eten en drinken je op je werkdag kunt kopen. Zo kun je vooraf bedenken wat je tijdens je Balansdag wel en niet gaat nemen. Op je vrije dag kun je tijdens het winkelen 'ineens' tegen de ijscoman aanlopen.


4. Je collega's kunnen je helpen. Vertel ze dat je een Balansdag neemt.


5. Een werkdag is geen feestdag. Tenminste, voor de meeste van ons. Op een gewone dag is gezond eten en veel bewegen gemakkelijk.

Met de schat aan informatie op de site wordt gezond genieten op het werk gemakkelijk.


* Alles over de Balansdag op het Werk

* Is een Balansdag iets voor mij?

* Elke dag een Balansdag-tip op je computer met de Balansdag Buddy.
* Meld je aan voor de Balansdag Nieuwsbrief

Vraag om werkfruit!

Al 400 bedrijven hebben Werkfruit, zo meldde het Agrarisch Dagblad vorige week. Dit betekent dat werknemers bij deze bedrijven elke dat gratis een stuk fruit mogen pakken. Dat maakt de gezonde keuze wel heel gemakkelijk. Het Voedingscentrum is als partner betrokken bij Werkfruit. Het doel van de initiatiefnemer, AGF Promotie Nederland, is dat er in 2010 3000 bedrijven meedoen. Wil je ook Werkfruit? Lees er hier meer over.