Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws
Veel vraag naar KNMI-klimaatexpositie
28 mei 2008 - De KNMI-klimaatexpositie is zeer in trek, vooral bij bibliotheken en bezoekerscentra. De tentoonstelling bestaat uit zeven panelen met de belangrijkste feiten over klimaatveranderingen, grafieken van bijvoorbeeld de temperatuurveranderingen door de eeuwen heen en prachtige foto's.
De inhoud is gebaseerd op de fact sheet "klimaat en klimaatveranderingen" die het NOP in samenwerking met het KNMI heeft uitgebracht en de meest recente rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Op de verschillende panelen wordt aandacht besteed aan de voorspellingen van het klimaat in Nederland en wereldwijd in de 21e eeuw, de oorzaken van en mechanismen achter variaties en veranderingen van het klimaat, het menselijk handelen als oorzaak, het fenomeen El Niño, de ozonlaag en het broeikaseffect en het KNMI als klimaatinstituut. Onlangs is het zevende bord toegevoegd met daarop een overzicht hoe en wat satellieten van ons klimaat waarnemen.

De expositie is een vervolg op de eerdere reizende klimaatexpositie die het KNMI een aantal jaren geleden had gemaakt in het kader van het Jaar van Toekomst voor het Nederlands Bibliotheek en Lectuurcentrum (NBLC). Deze tentoonstelling is in een groot aantal openbare bibliotheken en bezoekerscentra te zien geweest. De expositie bestaat dus uit zeven panelen van 120 bij 190 cm en de fact sheets over de klimaatverandering. De uitleen voor maximaal drie maanden is gratis, alleen transport en verzekering zijn voor eigen rekening.

Vanwege het grote succes heeft het KNMI inmiddels een tweede expositie beschikbaar die gewijd is aan de Watersnoodramp van 1953.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Fenny Vriese van de afdeling O&O/Communicatie van het KNMI, telefoon 030 2206 508.

Eerste uitgave: 11-02-03