Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Verbouw Meppeler Werkboerderij bereikt hoogste punt (28-5-2008)

Woensdag 28 mei is met Wethouder Scheele gevierd dat het hoogste punt is bereikt bij de verbouw van de Werkboerderij. De Werkboerderij is een werkgelegenheidsproject voor jongeren en heeft als doel de afstand tot de arbeidsmarkt voor hen te verkleinen.

Werkgelegenheid
Met de verbouw van de Werkboerderij ondersteunt de Gemeente Meppel een belangrijk initiatief voor jongeren die meer moeite hebben bij het vinden van een baan. Scheele: âDoor zelf bij te dragen aan de verbouwing van de boerderij, worden jongeren met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt langdurig geschoold. Door de praktische werkervaring vergroten zij de kans op een reguliere baan. Daarmee krijgt iedereen de kans mee te doen met Meppelâ. Is de verbouw van de boerderij eenmaal af, dan zullen jongeren vanuit de boerderij ingezet worden bij de aanleg en opbouw van een nieuwe woonwijk. Per jaar krijgen 25 medewerkers de kans hun vaardigheden op deze wijze te vergroten.

Waar een wil is, is een weg
Hoewel de eerste steen vorig jaar al werd gelegd, is het echte werk de afgelopen maanden tijdens de verbouwing uitgevoerd door de medewerkers van de Werkboerderij. Onder professionele leiding wordt er door hen gegraven, gebouwd en geschilderd. Het bereiken van het hoogste punt, is dan ook voor hen een belangrijk punt van markering. Onder het motto âWaar een wil is, is een wegâ, zetten zij zich al maanden enthousiast en constructief in bij alle werkzaamheden. Scheele: âDankzij hun eigen inzet is dit allemaal bereiktâ.

Leren en werken
De ondersteuning van de Werkboerderij past in het streven van Burgemeester & Wethouders om de kenniseconomie binnen Meppel te vergroten en de lokale arbeidsmarkt te versterken. Samen met partners zet de Gemeente diverse projecten op, die alle als doel hebben om vraag en aanbod van werk beter op elkaar af te stemmen. Het werkgelegenheidsproject De Werkboerderij komt mede tot stand dankzij de subsidie van SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland) en van de NOM (Investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland).