Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


Persberichten 2008 > Nieuwe website groepen haakt in op tribalisering

28-05-2008: Nieuwe website groepen haakt in op tribalisering

www.vvv-groepsarrangementen.nl aangepast aan nieuwe trends

NIEUWE WEBSITE GROEPEN HAAKT IN OP TRIBALISERING

De website www.vvv-groepsarrangementen.nl is geheel vernieuwd. In dit digitale `boekwerk' staan bijna 500 verschillende groepsdaguitjes, die veelal als een compleet VVV-dagarrangement worden aangeboden. Dat betekent dat naast een attractie- of museumbezoek ook lunch of diner in het pakket zijn opgenomen. Voorbeelden zijn Tuinen tussen de Duinen in het Westland, de verboden stad van Eindhoven of Voorne op de Solex.

De vernieuwde site biedt daguitjes, verdeeld over achttien verschillende interessegebieden. Dat zijn onder meer fietsen, wandelen of golfen, maar ook kunst, architectuur en culinair. Via een eenvoudig zoekmechanisme is gericht het aanbod per interessegebied of locatie te vinden.
Voor die opzet is gekozen omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om met een groepje familieleden of vrienden `even weg' te gaan. Trendwatchers als Adjiedj Bakas, maar ook onderzoekbureaus als NBTC-NIPO Research, geven aan dat voor velen het individualisme afneemt en er meer en meer sprake is van tribalisering, kortweg met een groep gelijkgestemden op pad te gaan.

Verder is er de groeiende trend van drie generatie-uitjes (grootouders, ouders en (klein)kinderen). Kenmerkend daarbij is dat de meeste groepstoeristen meer willen dan alleen de lol en ook tijdens een groepsuitje iets willen leren of iets willen maken om mee naar huis te nemen. Onderzoeken laten daarbij zien dat jaarlijks bijna 6 miljoen Nederlanders een dagje of een korte vakantie groepstoerist zijn. Overigens, ook schoolreisjes vallen daaronder.

Eigenlijk is de nieuwe website www.vvv-groepsarrangementen.nl de uitgebreide versie van de (gedrukte) gids `VVV-groepsarrangementen 2008'. Daarin staat een selectie van het aanbod, dat via internet te vinden is.
Zowel de digitale als de geprinte groepsgids is een product van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Het NBTC verzamelt en bundelt de groepsarrangementen bij zo'n zo'n 25 regionale VVV's, verspreid over het hele land.
Op de internet-site is eveneens de gedrukte gids te bestellen. Evenzo is het mogelijk zich aan te melden voor de nieuwsbrief, waarin frequent actuele informatie wordt vermeld.

Top